string(4) "test" IVN-wandeling via de Oeffelter Meent richting St. Agatha

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN-wandeling via de Oeffelter Meent richting St. Agatha

zondag 8 februari 2015 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Startplaats van de wandeling is de parkeerplaats bij de tennisbanen, Rijtjes in Oeffelt (IVN-vlag) en deze begint om 13.30 uur.

Op zondag 8 februari organiseren de gidsen van IVN De Maasvallei een wandeling door de Oeffelter Meent. Dit gebied hoorde vroeger bij het klooster van St. Agatha. De kloosterlingen verhuurden het aan de boeren uit de omgeving. De kapel van de kruisheren is rond 1300 gebouwd, het klooster rond 1370.

De tocht gaat langs de Maas richting dit oudste bewoonde kruisherenklooster van Nederland. Door de terugloop van het aantal kloosterlingen kwam tegen het einde van de 20ste eeuw een deel van het klooster leeg te staan. In 2006 vestigden de gezamenlijke Nederlandse kloostergemeenschappen hier het Erfgoedcentrum voor het Nederlands Kloosterleven. Binnen de kloostermuren ligt een tuin van ca. drie hectare; een van de best bewaarde kloostertuinen van Nederland en aangelegd vanaf de 18de eeuw. De gidsen leiden u door de tuin waar de oudste tulpenboom van Nederland te bewonderen is.

Startplaats van de wandeling is de parkeerplaats bij de tennisbanen, Rijtjes in Oeffelt (IVN-vlag) en deze begint om 13.30 uur. Draag waterdichte schoenen of laarzen, want het kan er nat en drassig zijn. Voor meer informatie: Nell van der Velden, tel 0485-478992.

https://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei