string(4) "test" Puur voeding Infoavonden

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Puur voeding Infoavonden

donderdag 19 februari 2015 19:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Het Mo’Ment gelegen aan de Zuid Carolinaweg 1 te Langenboom.

Natuurgeneeskundigen Madeleine van den Hoek en Marie-José Thijssen vertellen u graag op een eenvoudige en begrijpelijke manier wat pure en eerlijke voeding is. Tijdens een reeks avonden in de kookstudio van Het Mo’Ment in Langenboom kunt u zelf ook proeven, uw ervaringen delen en kritische vragen stellen.

Alles over eerlijke voeding
In de leerzame avonden nemen de deskundigen u terug naar de basis van de basis. Wat is dat precies, pure en eerlijke voeding? Gebruik makende van de nieuwste inzichten, gaan we terug naar pure, eerlijke en zo min mogelijk bewerkte voeding. Ons lichaam vindt dit veel fijner dan de vele bewerkte producten die wij vaak eten. U leert wat niet zo gezond is en waar uw lijf blij van wordt. Ontdek hoe u kunt kiezen voor goed, beter of het allerbeste. Inmiddels hebben er nu vier infoavonden plaatsgevonden met onderwerpen als ‘wat drinken we eigenlijk?’, ‘Vetten & Oliën’, ‘Ongeraffineerd’ en ‘Kerst’.

Etiketten lezen
De vijfde avond in de reeks van de zes infoavonden staat volledig in het teken van ‘Ingrediënten, etiketten en E-nummers lezen’. Op donderdagavond 15 januari, aanvang 19.30 uur, leert u van welke ingrediënten uw lijf en humeur blij wordt, wat in voeding zit waar de fabrikant blij van wordt, maar je lijf meestal niet. Ook leert u alles over E-nummers: the good, the bad en the ugly en al hun schuilnamen en het lezen van etiketten - wat moet er op staan en wat niet, maar zou je wel willen weten en hebben we het over de waarde van keurmerken.

Gezonde basics
De laatste infoavond in de huidige serie vindt plaats op donderdag 19 februari en gaat over de gezonde basis. Als goede voornemen wilt u wellicht gezonder eten, maar hoe pakt u dat aan? We helpen u op weg met een aantal basisrecepten. Tips voor gezonde maaltijden die niet veel tijd en geld kosten, maar wel smakelijk en voedzaam zijn en waar je lijf superblij van wordt. Ook antwoorden op de vragen ‘Hoe vang ik de dagen op dat ik weinig tijd heb om te koken?’, ‘Hoe maak ik een standaard maaltijd lekker en gezond met bijvoorbeeld kruiden?’ en ‘Waar haal ik gezonde eten?’. U ontvangt handige tips, links en adressen.

Nieuwe serie
Op donderdag 2 april start de nieuwe serie Puur Voeding Infoavonden. Met dezelfde onderwerpen als de eerste serie. Dus heeft u een infoavond gemist, u krijgt een nieuwe kans om alles over goede voeding te leren in een gezellige samenstelling. Alle informatie over de Puur Voeding Infoavonden vindt u o.a. op de website van Het Mo’Ment: www.hetmoment.info.

Aanmelden gewenst
De Puur Voeding-avonden vinden plaats bij Het Mo’Ment van Monique Nelson, gelegen aan de Zuid Carolinaweg 1 te Langenboom op donderdagavond 15 januari en 19 februari. De duur is van 19.30 tot 21.30 uur en de deelname bedraagt € 5,00 per persoon, dit is inclusief koffie en thee en een handige hand-out met alle informatie over het thema van de avond. De avonden worden geleid door docenten/natuurgeneeskundigen Madeleine van den Hoek van praktijk ‘Leven bij Cerridwen’ uit Helmond en Marie-José Thijssen van ‘Ohm Praktijk’ uit Langenboom. In verband met het aantal beperkte plaatsen dient u zich minimaal één week voor aanvang aan te melden. Dit kan via een van de drie organisatoren: Monique, tel. 06–51 11 00 82 of e-mail mo@hetmoment.info, Madeleine, tel. 06–18 76 08 55 of e-mail cerridwensketel@live.nl en Marie- José, tel. 0486–43 22 80 of info@ohmpraktijk.nl.