string(4) "test" Optreden: Choeur d'Artist

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Optreden: Choeur d'Artist

zondag 28 december 2014 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1 te Velp.

Kerstconcert ‘In Freezing Winter Night’

Op zondagmiddag 28 december aanstaande brengt het koor Chœur d’Artist het programma ‘In Freezing Winter Night’ in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert wordt mede opgeluisterd door harpiste Vera Kool.
Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 27 december 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl. Het concert duurt ongeveer één uur en een kwartier.

Kerst ‘Carols’ van Benjamin Britten
‘In Freezing Winter Night’ is het achtste gedicht uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Een titel dat het concert in een winterse kerstsfeer plaatst. Naast werken van Britten worden ook werken van Igor Stravinsky (Pater Noster) en Arvo Pärt (Magnificat) gezongen. Van Benjamin Britten staat ook A Hymn to the Virgin op het programma. A Ceremony of Carols schreef Britten in 1942 voor hoge stemmen met harp. Zelf omschreef hij dit werk als ‘een op muziek gezette uitgelezen mengeling van anonieme middeleeuwse teksten en latere gedichten’: A Ceremony of Carols.

Chœur d´Artist
Chœur d´Artist is een kamerkoor van enthousiaste amateurs uit de regio Oss, dat in 1998 is opgericht. Het repertoire is klassiek, van oud tot modern, a capella gezongen of met instrumentale begeleiding. Dirigent Mario Veldpape was jarenlang bariton in het Groot Omroepkoor. Per jaar geven zij twee of drie concerten en al meermalen werkten zij mee aan theatervoorstellingen, zoals Elsa van Brabant en De Vloek van Ravenstein. In dit concert worden ze begeleid door harpiste Vera Kool, die ook een instrumentaal intermezzo zal verzorgen.
Zaterdag 17 en zondag 18 januari is er een kunstexpositie van de kunstenaar Jur Wenderich met landschapsimpressies. Openingstijden zijn op die zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zondagmiddag 25 januari is het volgende concert wereldmuziek met Roma-, Balkan- en Arabische invloeden van Parne Gadje.

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.