string(4) "test" Twee tragikomische eenakters: HOT

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Twee tragikomische eenakters: HOT

zondag 9 november 2014 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Weijer te Boxmeer.

HOT speelt twee tragikomische eenakters: puur, eerlijk, absurdistisch en komisch toneel.
Een zomerjurk vol verdriet

Het leven heeft zijn loop gehad. Ook voor de 3 zusjes Eggert, Aaf, Riet en Pluisje. Een gemeenschappelijke jeugd, bloedverwantschap , milieu; het blijken geen garanties te zijn voor hechte familiebanden en voor wederzijds begrip.

Hun levenspad is niet bepaald over rozen gegaan, ze zijn elkaar uit het oog verloren en de onderlinge contacten zijn op z’n zachtst gezegd verwaterd. Een wanhoopsdaad van Aaf brengt hen weer bij elkaar. In de kapelanij in Boesingheliede wordt het verleden opgerakeld en confronteren zij elkaar met hun kijk op het leven. Het verhaal is schrijnend, maar de absurditeit ervan maakt het bij momenten ook komisch.
Het laatste kievitsei

Drie halfbroers, 50+ en nog nooit “de deur uit geweest”, worden door de plotselinge dood van hun moeder meedogenloos op zichzelf teruggeworpen. Nieuwe visies en bespiegelingen zijn noodzakelijk om aan de grote leegte in hun leven het hoofd te bieden. Of dit de drie gekwelde mannen zal lukken, is nog maar de vraag. Hun inzet is weliswaar optimaal, maar het leven van alledag blijkt ongelooflijk ingewikkeld te zijn nu de strakke leiding van moeder ontbreekt. Anderzijds biedt haar verscheiden ook ruimte voor voorzichtige fantasieën over nieuwe stappen…………. Op het oog misschien een serieus verhaal, maar te zeer tot in detail bizar, om het serieus te kunnen nemen.

Website
http://www.deweijer.nl/agenda/Het-Overloons-Toneel_10_216.html

09/11/2014
Van 20 uur tot uur
Boxmeer en De Weijer