string(4) "test" IVN-wandeling bij Bronlaak

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN-wandeling bij Bronlaak

zondag 19 oktober 2014 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De wandeling duurt ongeveer 2 uur en begint op de parkeerplaats bij Woon-werkgemeenschap Bronlaak, Gemertseweg 36, Oploo.

http://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei 13.30 uur organiseert IVN De Maasvallei een herfstwandeling op landgoed ‘De Groote Slink’. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en begint op de parkeerplaats bij Woon-werkgemeenschap Bronlaak, Gemertseweg 36, Oploo.

Deze herfstwandeling gaat door een gebied dat tot 1900 nog tot een bijna ontoegankelijke Peel behoorde. Begin vorige eeuw werd de woeste grond rond het huidige Bronlaak door de toenmalige gemeente Oploo c.a. verkocht aan de broers Adam en Jan-Berend Roelvink. Het gebied werd ontgonnen voor de landbouw en de bosbouw. Onder leiding van landschapsarchitect Leonard Springer werd er rond de villa van Adam Roelvink een landschapspark aangelegd met lanen, gevarieerd bos, afgewisseld met doorkijkjes over de Slinkvijver en de weiden. En niet te vergeten de ijskelder en theekoepel. Later werd het gebied overgedragen aan het Brabants Landschap en Bronlaak.

De eerste bewoners hebben slechts kunnen genieten van een landschap in opbouw, terwijl wij nu, 100 jaar later, volop kunnen genieten van het parklandschap in herfsttooi.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met N. v.d. Velden, tel. 0485-478992.

http://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei