string(4) "test" Elektrische-fietsinformatiedag in Cuijk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Elektrische-fietsinformatiedag in Cuijk

donderdag 16 oktober 2014 09:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op donderdag 16 oktober a.s. wordt van 09.00 uur tot 14.30 uur een Elektrische-fietsinformatiedag voor 50-plussers georganiseerd. Plaats: Sportvereniging SIOL, Sportlaan 1 in Cuijk.

Informatiedag
De informatiedag is bedoeld voor 50 plussers. Men krijgt allerlei wetenswaardigheden te horen en te zien over de elektrische fiets (E-bike). Daarnaast wordt de verkeerskennis opgefrist en wordt er getraind op vaardigheden om de elektrische fiets veilig te gebruiken. De Elektrische-fietsinformatiedag is bedoeld voor senioren die op een E-bike rijden of die daar naar over willen stappen. Wethouder verkeer Gerard Stoffels: "De gemeente Cuijk vindt het belangrijk dat senioren veilig door de gemeente bewegen". Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Cuijk, in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen Cluster Cuijk, de Stichting Welzijn Ouderen Culemborg, SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving, Provincie Brabant, Sportvereniging SIOL en Hans Lemmens tweewielers.

Aandacht
Tijdens de informatiedag wordt aandacht besteed aan de bijzondere eigenschappen van de E-bike en aan verkeersregels. Er wordt speciaal gelet op verschillende lastige Cuijkse verkeerssituaties. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag. Vervolgens staan bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen met hun eigen fiets naar de cursus. Nog geen elektrische fiets? Dan kunt u er ter plekke een lenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Deelnemers kunnen verschillende E-bikes uitproberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente.
De Elektrische-fietsinformatiedag duurt van 9:00 tot 14.30 uur en wordt rond 12.45 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden
Er zijn 40 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan. U ontvangt een week voor de Elektrische-fietsinformatiedag een bevestiging van uw deelname. Aanmelden kan tot 6 oktober a.s.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.e-biketraining.nl óf telefonisch bij : SOAB Adviseurs , tel: 076-5213080. Vragen naar Martin van Beurden.
Ook liggen er aanmeldingsbrieven bij de balie van het gemeentehuis in Cuijk, de balie van de ISD Welzijnsplein, diverse gemeenschapshuizen, balie Maartenshof en in de bibliotheek.
Deelname kost niets maar is wel op eigen risico.