string(4) "test" Theateropera: Vliegwiel | AS

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Theateropera: Vliegwiel | AS

vrijdag 8 mei 2015 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Weijer te Boxmeer.

Vliegwiel
AS

Na het succes van hun eerste theateropera Schuim, presenteert Vliegwiel nu haar tweede productie.

De theateropera As is bedacht en geschreven door de populaire schrijfster en NRC.next-columniste Renske de Greef in samenwerking met Kasper Soeters en weer een echte Vliegwiel productie: eigentijds, geestig en ontroerend. Een theateropera waarin de muziek van oude meesters opnieuw tot leven wordt gewekt met een geheel nieuw libretto. Een voorstelling over liefde, loyaliteit en puntige harken – wat betekent overleven als het leven onherkenbaar is geworden? As gaat op zoek naar het antwoord.

Terwijl er in Schuim in de oorspronkelijke, Italiaanse taal werd gezongen, kiest Vliegwiel dit keer voor zowel Nederlands gesproken als gezongen teksten. De regie van As is wederom in de goede handen van Boris Saran.

Het spannende verhaal van deze ‘ondode opera’ in het kort: Vier mensen bevinden zich in een kelder: een zus met haar broer, de geliefde van de broer en een professionele zombiejager met zowel een AK-47 als een goed geslepen hark in haar arsenaal. De buitenwereld wordt namelijk bevolkt door horden ondoden met een niet-aflatende mensenhonger. Toch zijn deze wandelende lijken niet het grootste probleem. Welk familiedrama heeft zich eerder afgespeeld? En vooral: hoe lang kan één van hen die dubieuze bijtwond nog verborgen houden?

Vliegwiel is een collectief van jonge, klassiek opgeleide zangers en werkt nauw samen met professionals in grafisch ontwerp, regie en decor. Het potentiële publiek voor de nieuwe voorstelling As wordt, net als bij Schuim, sterk betrokken bij de ontwikkeling en promotie middels intensief gebruik van sociale media. Het bewijs hiervan: crowdfunding via voordekunst.nl voor Schuim leverde Vliegwiel ruim € 10.000 op!

Zang : Sara Klein Horsman, mezzosopraan ( in de rol van Carmen), Brigitte van Hagen, sopraan ( i.d.r.v. Tosca), Bert van Wetering ( i.d.r.v. Edgar) en Anouk de Jong, piano ( i.d.r.v. Elsje - Fleur)
Genre : Opera
Website : www.vliegwielproducties.nl

8 Mei
Aanvang: 20:15
Tickets: € 17,50
incl. drankje en garderobe

www.deweijer.nl