string(4) "test" Toneel:Matzer | Hart

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Toneel:Matzer | Hart

vrijdag 13 maart 2015 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Weijer te Boxmeer.

Matzer
Hart

Een prachtige voorstelling van de makers van o.a. Gejaagd door de wind en Alsof het voorbij is.
In 1941 ontmoet Greetje, opgegroeid in het streng christelijke vissersdorp Katwijk, de Duitse officier Heinz. In een fractie van een seconde neemt ze een fatale beslissing die haar leven voor altijd verandert. Heinz introduceert haar in een exclusief gezelschap Duitsers en hun vriendinnen, dat in een villa in de duinen losbandige feesten viert. Na de bevrijding vlucht ze naar Amsterdam en neemt een valse identiteit aan. Ze breekt harten, ontwricht huwelijken. Wraak is haar levensmotto. Wie haar afwijst, kan dat lelijk opbreken.

Twaalf jaar later, bijna dertig jaar oud, blikt ze terug. Nuchter en zonder wroeging overpeinst ze wat ze in de levens van anderen heeft aangericht.

Madeleine Matzer maakte in 2003 al een bewerking van de roman Hart van prikkeldraad, die destijds een succesvolle maar kleine tour kende. De vurige wens om Hart nogmaals te maken voor een groter publiek met dezelfde mensen als toen - die inmiddels gerijpt zijn tot ervaren en gekende makers en acteurs - is nu uitgekomen.

De Nederlandse pers schreef destijds:

‘Hart is het koesteren waard. Wat een mooie vertelling, wat integer en naturel gebracht door Fokka Deelen en Wendell Jaspers. Onder de handen van de twee actrices wordt de vertelling, in essentie zwaar en tragisch, een fascinerende speelbal.’

(Brabants Dagblad)

‘Met een natuurlijkheid die ons verleidt. En misleidt en bedriegt. Raffinesse puur.’

(NRC Handelsblad)

Tekst : Lisette Lewin
Spel : Fokka Deelen en Wendell Jaspers
Genre : Toneel
Bewerking en regie : Madeleine Matzer
Website : www.matzer.org

13 Maart
Aanvang: 20:15
Tickets: € 17,50
incl. drankje en garderobe

www.deweijer.nl