string(4) "test" Theater: Speelgroep Boxmeer "een trouwring mag niet knellen"

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Theater: Speelgroep Boxmeer "een trouwring mag niet knellen"

zaterdag 27 september 8121 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Weijer te Boxmeer

Speelgroep Boxmeer
'een trouwring mag niet knellen'

De vertrouwde opvoering van Speelgroep Boxmeer is verschoven naar de herfst! En wel op zaterdag 27 en zondag 28 september. Er wordt in het Weijertheater een klucht van John Lanting vertolkt met de titel “Een trouwring mag niet knellen”.
Het stuk werpt een blik op het leven van de onsuccesvolle kunstschilder Boudewijn van Benthuizen, die dan wel een adellijke titel heeft, maar geen rode cent te makken heeft. Om uit de schulden te komen zal hij een rijk meisje huwen, en om haar te overtuigen van zijn talent en adellijke titel huurt hij tijdelijk een appartement met butler. Dan blijkt echter dat de butler een onbeholpen meisje uit de provincie is, zijn minnares meer aan zichzelf denkt dan aan iemand anders en dat zijn aanstaande schoonvader een affaire heeft met een Spaanse schone. Als dan ook nog eens de eigenaresse van de flat vroegtijdig terugkomt van vakantie, lijkt de façade te vallen en weet Boudewijn zich geen raad meer.

Leerlingen Mikado schilderen voor decor van toneelgroep Boxmeer.

Toneelgroep Boxmeer speelt op vrijdag 18 april en zaterdag 19 april het toneelstuk “een trouwring mag niet knellen” in de Weijer in Boxmeer. Het stuk draait om een turbulente periode in het leven van kunstschilder Boudewijn van Benthuizen. Tijdens het stuk zijn diverse schilderijen van deze kunstschilder te bewonderen.

In het echte leven zijn deze schilderijen gemaakt door 8 leerlingen van VSO Mikado uit Gennep. Tijdens een kunstproject hebben zij het toneelstuk doorgenomen en uiteindelijk de schilderijen voor het toneelstuk gemaakt. Natuurlijk zullen zij bij de première in de zaal zitten om te bekijken hoe hun werk uitkomt op het toneel. Een prachtige samenwerking tussen VSO Mikado en toneelgroep Boxmeer.

www.deweijer.nl

Aanvang 20:15
Entree €10,00 (incl. drankje en garderobe)