string(4) "test" Grootse Internationale Gildedag op de GildeFeesten in Oeffelt

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Grootse Internationale Gildedag op de GildeFeesten in Oeffelt

zondag 24 augustus 2014 09:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De GildeFeesten vindt plaats in de Feesttent op Sportpark VV De Zwaluw in Oeffelt

Het hoogtepunt van de Oeffeltse Gildefeesten, ter gelegenheid van het 600 jarig Jubileum van het Gilde Salvator Mundi, is de Gildedag op zondag 24 augustus waarbij meer dan 1500 gildebroeders en gildezusters uit Nederland, België en Duitsland in optocht door de Oeffeltse straten zullen trekken en waar vervolgens gestreden zal gaan worden op diverse wedstrijdonderdelen.

De dag begint om 9:30u met een Plechtige Eucharistieviering met Gilde-Eer, waar pastor Tullemans zal voorgaan in de San Salvatorkerk, waarna om 12:30u de Grootse Internationale Gilde Optocht van start gaat met niet minder dan 48 Gilden.
Laatste act van deze optocht is de Massale Opmars op het hoofdveld van Sportpark van VV De Zwaluw. Absoluut hoogtepunt hiervan het “Slangendefilé” waar alle aanwezige gildebroeders en gildezusters, gezamenlijk over het veld zullen marcheren. Dit alleen al is de moeite waard, om een kijkje te nemen.

Vanaf 15:00u beginnen de diverse wedstrijden met o.a. schieten, vendelen, trommelen, standaard rijden, kruisboogschieten en klaroenblazen.
Ondertussen is er in de feesttent natuurlijk ook van alles te beleven. DJ Arno verzorgt de muziek en tussendoor is er ook nog een optreden van de Oeffeltse volkszangers Peer & Geer. Voor de jeugd is er een springkussen en niet onbelangrijk: de entree is geheel gratis.

Dus ga allemaal eens een kijkje nemen bij de Gildefeesten en proef de authentieke sfeer van een Brabantse Gildedag met alles erop en eraan! De GildeFeesten vindt plaats in de Feesttent op Sportpark VV De Zwaluw in Oeffelt en voor verdere info kun je terecht op www.gildesalvatormundi.nl of mailen naar info@gildesalvatormundi.nl

24/08/2014
Van 12:30 uur tot uur
Oeffelt, Sportpark VV De Zwaluw