string(14) "filmavond-rush" Filmavond: RUSH

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Filmavond: RUSH

zaterdag 9 augustus 2014 21:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Het openluchttheater te Overloon wordt voor één avond een echte openluchtbioscoop. Op een levensgroot scherm wordt de film RUSH vertoond.

zaterdag 9 augustus 2014 21:30 uur

Op zaterdag 9 augustus wordt het openluchttheater voor één avond een echte openluchtbioscoop. Op een levensgroot scherm wordt de film RUSH vertoond.
Een film van 120 minuten die alles heeft: actie, drama, sport. Het is de biografie van de beroemde Formule 1-racer Niki Lauda. Een waargebeurd verhaal dus en de film is door de kijkers beoordeeld met een 8,5!

Midden jaren 70 komen twee zeer getalenteerde coureurs op in de Formule 1: de flamboyante Brit James Hunt en de pragmatische Oostenrijker Niki Lauda. Beiden komen uit een welgestelde familie, maar hier houden de vergelijkingen op.
Hunt is roekeloos, leeft graag in de spotlights en geniet van zijn status als superster. De meer serieuze Lauda houdt zich liever wat afzijdig van alle aandacht. Maar beiden leven voor de races, waarin de kleinste fout met de dood kan worden bekocht.
Waar Hunt meer op zijn gevoel en intuïtie vertrouwt, laat Lauda door middel van kansberekeningen en motoraanpassingen niets aan het toeval over.
Hun rivaliteit nadert het kookpunt als Lauda het kampioenschap heeft binnengehaald. Dan raakt hij betrokken bij een tragisch ongeluk, dat hij ternauwernood overleeft. Of hij ooit nog zal kunnen racen is nog maar zeer de vraag. Kan Hunt nu eindelijk wel dat begeerde kampioenschap binnenslepen of zal Lauda toch een onverwachtse comeback maken?
Vanaf het eerste moment word je meegetrokken in de fascinerende wereld van de Formule 1. Snelle auto’s, schitterende beelden met de bijbehorende geluiden, charismatische coureurs en mooie vrouwen. Beleef de unieke sfeer van een bioscoop in de buitenlucht met een uitnodigende sterrenhemel als plafond. Kijk onder filmimpressies voor een trailer van de film op You Tube.

Entree: € 7,50

Bij slecht weer wordt de filmavond verzet naar een andere avond.

http://www.openluchttheateroverloon.nl