string(21) "wandeltocht-voor-kika" Wandeltocht voor KiKa

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wandeltocht voor KiKa

zondag 6 juli 2014 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Men kan kiezen uit vier routes: 4-6-8 kilometer en een wandeling met een ervaren IVN natuurgids.

Op 6 juli zal er rondom het prachtige natuur –en recreatiegebied de Kuilen voor de tweede keer een wandeltocht voor KiKa gehouden worden. Men kan kiezen uit vier routes: 4-6-8 kilometer en een wandeling met een ervaren IVN natuurgids. De speciale IVN-natuurwandeling, waar maximaal 40 plaatsen voor zijn start om 14.00 uur en zal twee uur duren. De overige drie kunt u starten tussen 15.00 uur en 17.00 uur. De start is bij Strandpaviljoen De Kuilen in Langenboom. Hoe lang de wandeling duurt ligt aan u zelf. Lekker wandelen of struinen met de kids achter de wandelwagen, stevig doorlopen of liever de hardloopschoenen aan. De organisatie vindt maar één ding belangrijk. Dat er gelopen wordt!

‘We vragen voor volwassenen 5 euro inschrijfgeld en kinderen zijn gratis. De speciale IVN natuurwandeling kost 7,50 per persoon. We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa, dat is het doel. Vorig jaar hebben we ook een wandeltocht gedaan en toen was de opbrengst voor het Maxima Medisch Centrum in Utrecht, waar de bouw eind van dit jaar zal starten,’ vertelt de moeder van Fenn Geurts. Fenn is op 21 maanden jonge leeftijd gestorven aan een hersentumor in 2009. Door actief bezig te zijn voor Kika kan zij haar zoontje eren en tegelijkertijd doen wat zo keihard nodig is; geld inzamelen voor meer onderzoek. ‘Ik vond in de Gemeente Mill en St.Hubert nog twee lotgenoten en zij wilden net als ik graag iets doen.’ De moeder van Nina Arts die eveneens aan een hersentumor is gestorven op 11 jarige leeftijd in 2013 sloot zich meteen aan. ‘Ik hoorde laatst van iemand dat wanneer ze het circus zien ze aan onze dochter moeten denken. Dat is fijn, dat men haar nog zo levendig herinnert. Er moet nog zoveel onderzocht worden. Mensen denken wel eens door berichtgeving dat kanker altijd te genezen is. Ik weet helaas uit ervaring dat dit dus nog lang niet het geval is. Er is geld nodig zodat er minder ouders hun kind hoeven te verliezen.’ De moeder van de in maart 2014 overleden 17 jarige Kim Kremers heeft haar dochter zien vechten tegen lymfklierkanker. ‘Heel veel mensen weten niet wat ze moeten of kunnen doen. Deze tocht is dan een prachtig gebaar. Een hopelijk figuurlijk en letterlijke eenvoudige stap in de goede richting.’ ‘Het is een mooie route om te wandelen en om iets te kunnen doen voor Kika. Bij het inschrijfgeld krijg je een consumptiebon die je kunt inwisselen bij het Strandpaviljoen. We zijn nog druk bezig met een springkussen, met drankjes en ijs waarvan de verkoop ook allemaal naar Kika gaat. Ook hebben wij een mooie stand ingericht waar de moeder van Kim Engeltjes verkoopt vanuit de stichting; Een glimlach doet wonderen.’
De moeder van Kim legt uit; ‘Deze opbrengst gaat naar onze stichting die alle ongeneeslijk zieke kinderen een hart onder de riem steekt. Kim maakte in het ziekenhuis engeltjes voor de andere kinderen. Deze kettinkjes en sleutelhangers gingen dan over op het personeel. Zij kwamen naar mij met het idee voor deze stichting. Een mooi idee wat Kim in feite heeft opgezet. ‘ De moeders hopen op een grote opkomst met de Kika Kanjer Kuilentocht, want als er met het geld maar 1 kind gered zou kunnen worden is dat al een hele grote stap in de goede richting!

Meelopen met de speciale IVN natuurwandeling? Schrijf je dan in via kikatocht@hotmail.com . Hou Facebook in de gaten voor meer info.
Start:  Strandpaviljoen de Kuilen, Fazantenweg 16 in Langenboom
Vrij doneren kan op reknr: NL39RABO0181270722
Graag tot ziens op 6 juli!