string(4) "test" NK Maasheggenvlechten 2015

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

NK Maasheggenvlechten 2015

zondag 8 maart 2015 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op de 2e zondag van maart wordt volgens traditie het (inmiddels 10e) NK Maasheggenvlechten georganiseerd in de Maasheggen tussen Oeffelt en Boxmeer.

2e Zondag van maart! 

Voor de 10e keer het NK Maasheggenvlechten , en met ongeveer 70 vrijwilligers heeft IVN De Maasvallei ook dit jaar weer een hoofdrol bij de organisatie.

Het kampioenschap is opgezet om het oude ambacht heggenvlechten in ere te houden. Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland, en dat willen we zo houden.

Ook dit jaar weer veel randactiviteiten voor het publiek. Men kan o.a. stands (IVN!) in de tent bezoeken, muziek beluisteren, een schapendrijver, trekpaarden en het gilde zien.

Voor de kinderen is er ook van alles. Zij kunnen een iets leuks maken bij het jeugd-IVN, kalfjes aaien, pony-rijden, broodjes bakken, enz.

Hoofdzaak zijn natuurlijk de vlechters die vechten voor de Gouden Hiep.  Ongeveer 35 teams, meer dan 100 deelnemers (foto van de winnaars van een vorige editie),  nemen een stuk heg onder handen, en werken volgens de Maasheggenstijl. Ook zijn er weer vlechters uit andere streken en landen die hun eigen stijl demonstreren, daarbij ook weer een Engelse Kampioen.

Kortom, meer dan voldoende redenen om familie, vrienden en kennissen ook uit te nodigen om op 8 maart tussen 11 en 16 uur naar Oeffelt te komen !

Zie ook: www.maasheggen.nl

Locatie: Provinciale weg tussen Oeffelt en Boxmeer