string(37) "film-amour-franse-gouden-palm-winnaar" Film: Amour (Franse Gouden Palm-winnaar)

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Film: Amour (Franse Gouden Palm-winnaar)

vrijdag 20 juni 2014 19:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In Filmhuis Mill.

Iedere derde woensdagavond van de maand vindt in Cultureel Centrum Myllesweerd het Filmhuis plaats, waar films worden vertoond die meestal niet in de grote bioscopen draaien en speciaal voor de bezoeker geselecteerd zijn. Op woensdagavond 21 mei draait de Franse dramafilm Amour. De film won op het filmfestival van Cannes in 2012 de Gouden Palm, de hoogst mogelijke onderscheiding.

De film Amour vertelt het verhaal Anne en Georges, gepensioneerde muziekleraren. Ze zijn inmiddels aardig op leeftijd en leiden een rustig bestaan in Parijs. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert) is ook muzikant en woont in het buitenland. Als Anne een herseninfarct krijgt, raakt ze aan één kant verlamd. Dat stelt de relatie tussen Georges, Anne en Eva zwaar op de proef en er breekt daarom ook een nieuwe fase aan in hun samenzijn.

De film begint om 20.00 u. en de zaal gaat open om 19.30 u. Een kaartje kost € 5,- inclusief consumptie. Kaartjes voor Filmhuis Mill kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u ook losse kaartjes kunt kopen. Er zijn voor Filmhuis Mill ook strippenkaarten verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl. Ook in het seizoen 2014/2015 biedt Filmhuis Mill weer een volledig filmprogramma aan.