string(4) "test" Lammerenwandeling bij de Heksenboom

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lammerenwandeling bij de Heksenboom

zondag 20 april 2014 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De gratis deelname aan de lammetjesdag is ongetwijfeld een unieke gelegenheid voor jong en oud om weer eens van dichtbij nader kennis te nemen van het doel en nut van begrazing van natuurterreinen met verschillende diersoorten.

Op 1e Paasdag, 20 april 2014, wordt jaarlijks de lammerenwandeling gehouden. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats tegenover ons restaurant De Heksenboom. Daarna kunt u wandelend de bordjes volgen naar de Schaapskooi waar de trotse (schapen)moeders staan te popelen om hun lammetjes te tonen. De boswachters van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van IVN en Stichting Het Schaap staan u graag te woord om uitleg te geven over de schaapskudde. Kinderen kunnen de lammetjes van dichtbij bekijken en aaien. De wandelroute door het bos bedraagt ca. 2,5 km. U kunt ook over de verharde weg wandelen, deze route is ca. 1,7 km. Het meenemen van honden is in verband met de rust voor de dieren helaas niet toegestaan.

De gratis deelname aan de lammetjesdag is ongetwijfeld een unieke gelegenheid voor jong en oud om weer eens van dichtbij nader kennis te nemen van het doel en nut van begrazing van natuurterreinen met verschillende diersoorten. De wandeling eindigt bij de schaapskooi waar trotse moeders staan te popelen om hun lammetjes te tonen. Deelnemers hoeven zich niet van te voren op te geven.

Nadien bent u op ons terras of bij de open haard van harte welkom voor een hapje en een drankje. Reserveer tijdig uw lunch- of dinertafel!

Wij wensen u alvast hele fijne Paasdagen en zeggen graag tot ziens!