string(4) "test" Amuze concert: Joséphine Poncelin de Raucourt

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Amuze concert: Joséphine Poncelin de Raucourt

zondag 20 april 2014 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Joséphine Poncelin de Raucourt, begeleid op piano door Sarah Gutiérrez Redondo

Josephine Poncelin
Joséphine Poncelin de Raucourt is in Frankrijk geboren en kreeg haar eerste fluitlessen op zevenjarige leeftijd. Ze studeerde aan de muziekschool van de Vandoeuvre bij Catherine Debever- Perrier, en aan het Conservatorium van Nancy bij Sophie Dardeau en Gaspar Hoyos. Vanaf zeer jonge leeftijd maakte ze tournees met orkesten in Italië (2001 en 2004), Duistland, België, Luxemburg, Wit-Rusland en in Japan (2005) voor de herdenking van Hiroshima ’s atoombom. Ze speelde in verschillende jeugdorkesten op eerste fluit zoals het NJO en CMGR (Coóperation Musicale de la Grande Région). Ze volgde zomercursussen en masterclasses bij Sandrine François, Claude Lefebvre, Pierre-Yves Artaud, Michel Morraguès, William Bennett en Sophie Cherrier.

Sinds 2011 studeert Joséphine aan Cordarts Rotterdam bij Herman van Kogelberg, Juliette Hurel en Wim Steinmann (piccolo). Ook studeert ze aan de orkestacademie van het Rotterdams Philhamonisch Orkest, waar ze soms als replacante speelt.

Joséphine treedt regelmatig op in een kamermuziekverband met Quintet Airlines (blaaskwintet), met Nanajo Duo (fluit en piano duo) o.a. in het Concertgebouw van Amsterdam. In april 2013 speelde Joséphine het fluitconcert van Jacques Ibert met Arie Beek en het Cordarts Symfonie Orkest. Ook won ze verschillende concoursen als het “Concours des jeunes espoirs” (Parijs 2006), “Concours de Lutèce” (Epinal 2009) en
de “Prix d’Harmonie“ (Rotterdam 2013)

Programma:
Shubert (Trockene Blumen Variationen)
Poulenc (sonata)
Koechlin (14 pièces pour flûte et piano)

Voor het volledige programma van de overige Amuse concerten: download de folder.

Reserveren

20/04/2014
11:00 - 12:30

Locatie
La Tertulia
Hantert 6
5435 XB St. Agatha
info@la-tertulia.nu
06 - 30177757 (contactpersoon Tulia Aben)

Download route