string(24) "kunstkring-sint-anthonis" Kunstkring Sint Anthonis

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kunstkring Sint Anthonis

zondag 13 april 2014 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Twee zondagen professionele kunst kijken op 25 locaties in Sint Anthonis

De 25 deelnemende galeries en ateliers van alweer de 15e editie zijn op ZONDAG 6 APRIL EN ZONDAG 13 APRIL VAN 11.00 TOT 17.00 UUR open voor iedereen.

Start route
In de hal van het gemeentehuis staat of hangt van alle deelnemers, ook van de gastexposanten, een kunstwerk. De Kunstkring raadt bezoekers aan om hier te starten en een route uit te stippelen aan de hand van een plattegrond (hier te koop voor € 2,50).
Diverse kunstenaars hebben ook een of meerdere gastexposant(en) uitgenodigd in hun atelier en ook met deze kunstenaar kunt u gedurende de 2 zondagen van gedachten wisselen en de sfeer proeven waarin hij of zij werkt.
In de voormalige bibliotheek aan de Kolonel Silvertoplaan in Sint Anthonis zijn bijvoorbeeld 6 kunstenaars aan het werk en een kijkje daar is zeker de moeite waard. Nieuw dit jaar is de Beeldentuin van Heller in Stevensbeek. Deze mag u zeker niet missen.

Jubileumcadeau

De Kunstkring viert haar jubileum met 15 unieke kunstobjecten, die tot zondag 6 april nog een verrassing blijven. Start je de kunstroute op zondag 6 en 13 april in het gemeentehuis dan zie je ze daar staan. Hoe kom je hiervoor in aanmerking? In het gemeentehuis liggen gratis stempelkaarten en bij 15 van de 25 deelnemers haal je op beide zondagen (of één van de 2 zondagen) een stempel. De volle kaart lever je weer in bij het gemeentehuis en zondag 13 april om 17 uur krijgen door middel van loting15 deelnemers een prachtig kunstwerk.

Maak kans op een uniek kunstwerk tijdens dit weekend
Maar, naast de jubileumcadeaus hebben de deelnemende kunstenaars ook nog een kunstwerk beschikbaar gesteld voor verloting. Deze schilderijen en objecten vindt u in de hal van het gemeentehuis. Door middel van aankoop van een lot (€ 1,00 per lot) maakt u kans op een uniek kunstwerk. U stopt het aangekochte lotnummer in de bus van het werk van uw favoriete kunstenaar. U mag ook meerdere loten kopen om de kans te vergroten. De trekking is op zondag 13 april om 17.00 uur en de opbrengst is voor de Stichting Kunstkring. Kunt u niet aanwezig zijn dan krijgt u bericht als u een kunstwerk heeft gewonnen.
Let op: de 15 jubileumgeschenken komen daar nog eens extra bovenop!

Deelnemerslijst en nadere informatie
Voor een lijst van deelnemende kunstenaars verwijzen wij u naar de uitnodiging (zie bijlage) en naar de website www.kunstkring.com of bellen met nr. 0485-382811.

Samenwerking Kunstkring en De Laanlanding
Beweging is goed voor ieders gezondheid, dus waarom niet te voet of met de fiets naar de diverse ateliers? Daarbij is het een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Natuurlijk kan dat volop tijdens de Open Atelierroute. De Brabantse Dorpen Derby wordt gebruikt om dat doel dichterbij te brengen. In aanloop naar een groots sport en beweegevenement op 11 mei 2014 gaat de organisatie een hele reeks aan Laanlanceringen organiseren en de Kunstkring maakt daar deel van uit.
De Dorpenderby stimuleert lokale dorpsinitiatieven ter bevordering van Leefbaarheid en heeft dit jaar als thema 'Sport & bewegen'. De Laanlanding is genomineerd en inmiddels één van de 9 finalisten van De Brabantse Dorpenderby. Op 7 juni is de grote finale. Meer informatie op www.laanlanding.nl