string(31) "gypsy-voice-in-kunstkerkje-velp" 'Gypsy voice' in Kunstkerkje Velp

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

'Gypsy voice' in Kunstkerkje Velp

zaterdag 29 maart 2014 20:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Zigeunerensemble La Manouche geeft een acte de presence in het Kunstkerkje.

Op zaterdagavond 29 maart a.s. geeft zigeunerensemble La Manouche een acte de presence in het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1 te Velp NB

Deze groep is vooral bekend van haar gepassioneerde live performance. Met warme gitaarklanken en hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan.
Tijdens dit concert waant men zich aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed zijn veelal bezongen onderwerpen.

Als enige groep uit Nederland is La Manouche in het verzamelalbum ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’ vermeld. Dit mondiaal uitgegeven boekwerk / cd is in 2012 uitgekomen en beschrijft de wereldtop van zigeunerzang.

Het repertoire van La Manouche is een melange van swing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren aangevuld met de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Men wordt tijdens dit concert ook getrakteerd op het virtuoze snarenwerk van gitarist Manito. Sinds een jaar maakt klarinettist Roelof Posthumus deel uit van de groep. Deze rasmuzikant brengt de mensen in vervoering met zijn tot de verbeelding sprekende improvisaties.

Het Kunstkerkje biedt een fantastisch akoestiek. Het is een sfeervol podium waarbij de het publiek dicht op de artiest zit.
De aanvang is van het optreden is 20.30 uur. De entree is € 10,00

info over de groep: www.lamanouche.nl
Voor reserveringen kan je bellen met 06 23259107 of mailen info@lamanouche.nl