string(65) "wandelen-in-overloon-van-de-zandwinningsplas-naar-de-stuifduinen-" Wandelen in Overloon: Van de zandwinningsplas naar de stuifduinen:

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wandelen in Overloon: Van de zandwinningsplas naar de stuifduinen:

zondag 30 maart 2014 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Een mooie wandeling langs ‘t Schaartven, over de stuifduinen en door het bos

Op 30 maart nemen gidsen van IVN De Maasvallei u mee voor een mooie wandeling langs ‘t Schaartven, over de stuifduinen en door het bos. De Overloonse bossen beslaan een oppervlakte van ± 300 ha. en zijn eigendom van de gemeente Boxmeer. ‘t Schaartven is geen ven maar een zandafgraving waar nu diverse vormen van recreatie plaats vinden. De wandeling voert richting de uitkijktoren waar men een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Ook op een mooi heideterrein wat er vlakbij ligt. In het gebied zie je o.a. grove den, lariks en douglasspar. Afgelopen winter waren er kapwerkzaamheden met als doel een gevarieerder bos dat een hogere natuur- en belevingswaarde heeft. Op de stuifduinen komen we ook de jeneverbes tegen. Hopelijk kunnen we tijdens de wandeling ook al genieten van ontluikend groen aan bomen en struiken.

Na afloop van de wandeling is er koffie/thee. Starttijd: 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van recreatieterrein ‘t Schaartven aan de Holthesedijk in Overloon.

Inlichtingen: Dorette van Loon 0478 636463.