string(23) "expositie-anke-van-gorp" Expositie Anke van Gorp

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Expositie Anke van Gorp

dinsdag 9 november 7221 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het kader van "Kunst op zicht" zal op zaterdag 9 en zondag 10 november de Boxmeerse weefkunstenares Ank van Gorp recent werk exposeren in het Koningskerkje te Vierlingsbeek.

In het kader van "Kunst op zicht" zal op zaterdag 9 en zondag 10 november de Boxmeerse weefkunstenares Ank van Gorp recent werk exposeren in het Koningskerkje te Vierlingsbeek. Voordat er draden op een weefgetouw worden gezet, heeft Ank al nagedacht over de materialen, de kleur, de techniek, de textuur en de presentatie. Met behulp van de geweven lap wordt een werkstuk gemaakt. Hiervoor gebruikt ze allerlei handwerktechnieken en bij voorkeur afgedankte materialen. Het maken van een werkstuk is en blijft volgens Ank steeds een zoektocht. Haar inspiratie haalt ze altijd uit de natuur en uit de soorten materiaal.

De expositie is in het Koningskerkje aan de Spoorstraat 17 in Vierlingsbeek op zaterdag 9 november en zondag 10 november. Beide dagen van 11.00 – 17.00 uur. Ank is zelf aanwezig en vertelt graag over het ontstaan van haar werkstukken. De toegang is gratis.