string(42) "nationaal-kampioenschap-maasheggenvlechten" Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten.

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten.

zondag 10 maart 2013 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Gevarieerd programma voor het hele gezin! En wie wint er dit jaar de Gouden Hiep?

Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten: Er worden weer duizenden bezoekers verwacht dit jaar!
Het succes van dit evenement schuilt in de gevarieerde opzet voor jong en oud. Het hoofdpodium vormt uiteraard het kampioenschap heggenvlechten, waarbij ruim dertig teams strijden om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Maar daar omheen is een boeiend programma gebouwd dat laat zien hoe rijk het Maasheggengebied is aan natuur en cultuurhistorie.

Informatiestands: Medewerkers van IVN De Maasvallei, Staatsbosbeheer en andere organisaties vertellen over de prachtige fauna en flora van de Maasheggen. Het oeroude brandrode rund, trekpaarden, ambachtslieden en vendelzwaaiers brengen het publiek ver terug in de tijd. En natuurlijk zijn er warme en koude versnaperingen in de grote tent.

Kindvriendelijk: Veel activiteiten richten zich speciaal op kinderen. Ze kunnen kijken naar muziekoptredens en schapendrijven, kalfjes aaien en de andere dieren bewonderen. Verder kunnen ze kalfjes knuffelen, ponyrijden of een werkstukje maken bij het IVN.
Het is duidelijk dat de organisatie er opnieuw in geslaagd is een aantrekkelijk programma neer te zetten. Zorg dat je het niet mist!

Datum: zondag 10 maart, 11.00-16.00 uur
Locatie: Oeffelt , borden volgen.
Parkeren en toegang gratis
Meer Maasheggen