string(27) "cultuurprijs-gemeente-cuijk" Cultuurprijs Gemeente Cuijk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Cultuurprijs Gemeente Cuijk

zondag 3 maart 2013 14:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De gemeente Cuijk reikt op zondag 3 maart a.s. de Cultuurprijs gemeente Cuijk uit in de Schouwburg van Cuijk. Het programma duurt van 14.15 tot 17.00 uur. Wie wint de Cultuurprijs en wie wint de Aanmoedigingsprijs? Iedereen die deze unieke middag wil bijwonen kan gratis toegangskaarten afhalen bij de kassa van de schouwburg.

Criteria voor nominatie: 

Zowel individuen, als groepen, als culturele organisaties kunnen in aanmerking komen voor de prijs.
Daarbij gelden de volgende criteria:
- Het gaat om een culturele activiteit in 2012;
- gevestigd in de gemeente Cuijk;
- promotioneel van grote waarde voor de gemeente Cuijk en/of;
- vernieuwend en/of
- veel (nieuw) publiek trekkend.

Genomineerden
Tot en met 14 december 2012 konden kandidaten voor de Cuijkse Cultuurprijs worden aangedragen. De kunstadviescommissie van de gemeente treedt op als jury. Zij kiezen een kandidaat voor de cultuurprijs en één voor de aanmoedigingsprijs. Vervolgens brengt de Kunstadviescommissie een gemotiveerd advies uit aan het college van B&W. Het college van B&W beslist uiteindelijk over de
toekenning. Tijdens de middag op 3 maart worden videofragmenten getoond van de genomineerden aan het werk. Tegen het eind van het programma worden de winnaars bekend gemaakt. De genomineerden voor de cultuurprijs 2012 zijn:

Kunstenaar John van Schipstal uit Cuijk
Auteurs van het boek “Licht op de Martinus”
Social Sofa Project
Stichting S.C. Raam en Maas projecten
Commissie Kuukse elfkroegetocht
Vrijwilligers Jong Nederland Beers
Wijk TV de Valuwe
Openluchtspel Landgoed Barendonk
4-daagse Comité Linden


Prijzen
De eerste prijs is € 500,- contant en een aandenken. Ook is er een aanmoedigingsprijs van € 250,- contant en een aandenken. Vorig jaar werd de cultuurprijs gewonnen door Gebouwencommissie restauratie Martinuskerk Cuijk. De aanmoedigingsprijs ging naar Stichting Maluku.

Programma
De uitreiking van de cultuurprijs is een gezellig middagje uit met optredens van Jeugdslagwerkgroep Gaudete, Toeterband Chapeau, Gewestelijk Symfonie Orkest, Spinners Blues Machine, Marcel Siebers en Janna Maas, Pulse, Merletband met als zangeres deelnemer aan Voice Kids Emma Loeffen, Chris Kerkhoff, Cheerleaders Sensation en Streetdancegroep Silverbounce van Meander. Petra Vermeulen presenteert deze middag en wethouder Willemieke Vervoort zorgt voor de uitreiking van de prijzen.

Kaarten
Om de voorstelling bij te kunnen wonen, heeft u een entreekaart nodig. Entreekaarten zijn gratis af te halen bij de schouwburg, zolang de voorraad strekt.