string(54) "concert-regio-orkest-oost-brabant-harmonie-meer-vreugd" Concert Regio-orkest Oost-Brabant & harmonie Meer Vreugd

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Concert Regio-orkest Oost-Brabant & harmonie Meer Vreugd

vrijdag 30 november 2012 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in zaal De Viersprong te Gassel. Gratis toegang.

GASSEL – Het Regio-orkest Oost-Brabant start zijn zesde concertreeks op vrijdag 30 november in Gassel. Het ROB heeft daar een muzikale uitwisseling met harmonie Meer Vreugd uit Gassel. Het concert van de twee muziekgezelschappen is in zaal De Viersprong aan de Dorpsstraat in Gassel. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is gratis.   Beide muziekverenigingen staan onder de muzikale leiding van dirigent Bart van Zutven. Deze muzikale uitwisseling biedt een aardige kijk op de twee verschillende korpsen. Meer Vreugd uit Gassel is een ruim 90 jaar oud muziekgezelschap, dat een enorme groei heeft meegemaakt en een hoog muzikaal niveau weet te bereiken. Een staaltje daarvan is op deze avond te horen.

Het ROB is een harmonie-orkest op projectbasis. In augustus zijn de repetities begonnen voor een reeks van drie concerten. In nauwelijks vier maanden tijd is het repertoire voor het zesde seizoen van het ROB ingestudeerd. Dat vergt veel van dirigent en muzikanten, want het niveau van de muziek is hoog. Ook dit jaar is er weer voor gekozen om met bijzondere werken aan de slag te gaan met bewerkingen van composities van o.a. Sjostakovitsj en Arturo Márquez.

Het Regio-orkest Oost-Brabant bestaat uit zo’n 65 muzikanten, afkomstig uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio Boekel, Gemert en Zeeland.
Behalve in Gassel speelt het ROB op zaterdag 1 december om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk en op zondag 2 december om 11.30 uur in Het Wapen van Reek aan de Nieuwe Heitmorgen in Reek. Ook deze concerten zijn gratis te bezoeken. 

 Zie ook: www.regioorkest.nl.