string(43) "inspirerende-mannen-en-vrouwen-in-de-karmel" Inspirerende mannen en vrouwen in de Karmel

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Inspirerende mannen en vrouwen in de Karmel

dinsdag 13 november 2012 19:45

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in Karmelcentrum te Boxmeer

Johannes Soreth 1405-1471

Johannes Soreth is één van de bekendste generale oversten in de Karmelorde. Hij werd geboren in Normandië, Noord Frankrijk, en werd aan de universiteit van Parijs magister in de theologie. In de woelige, kritische, tijd in de Kerk en in de Orde van toen was hij een vernieuwer van het religieuze leven. Hij schreef een commentaar op de Karmelregel. Hij is de stichter van de zusters Karmelietessen van de Tweede Orde in de Lage Landen (Geldern 1452).

Amata Cerretelli 1907-1963

Amata’s hele leven werd door ziekte beproefd. Haar lichamelijk lijden bracht haar tot diepe verbondenheid met de lijdende Christus en tot deelname aan zijn verlossing van de wereld. Atheistisch communism bedreigde de eenheid en menselijkheid van het door oorlog beschadigde maatschappelijke leven in Italië.

Met de stichting van La Famiglia wilde Amata samen met de Florentijnse karmeliet Augustinus Bartolini een christelijk alternatief brengen: mensen uit verschillende lagen samenbrengen in één gemeenschap, gevoed door karmelitaanse spiritualiteit, waarin de liefde van Christus een zichtbaar alternatief wordt voor haat, wantrouwen, oneerlijkheid, manipulatie en corruptie. Nog steeds is de Famiglia in Italië springlevend.

Tijd: 19.45 uur -21.30 uur
Begeleiding: Falco Thuis o.carm.
Kosten: 5,00 euro

www.karmelcentra.nl