string(4) "suus" SuuS

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

SuuS

zaterdag 17 november 2012

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in cultureel centrum Myllesweerd te Mill

Op 17 november a.s. treedt musicalvedette Suzan Seegers in haar eigen show "SuuS' op.

De Limburgse Suzan Seegers verwierf als finaliste van “Op zoek naar Evita” nationale bekendheid, schitterde in Les Misérables en won in 2010 een meer dan verdiende John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol als “kleine Eefje” in Urinetown. In 2011 maakte Suzan - door iedereen in haar omgeving steevast als “Suus” aangesproken - haar solodebuut met SuuS. De enthousiaste ontvangst heeft ertoe geleid dat SuuS in het najaar van 2012 opnieuw in de theaters te zien zal zijn.

Suzan vertolkt haar repertoire vooral in het Limburgs; volgens Toon Hermans de mooiste taal om in te zingen. Het is de taal waarmee Suzan is opgegroeid, waarin zij zich het best kan uiten en die zij ook toegankelijk weet te maken voor iedereen “boven de rivieren”. Als eerbetoon aan haar beroemde streekgenoot brengt Suzan twee unieke door Toon Hermans geschreven maar nooit eerder vertolkte Limburgse liedjes ten gehore.

SuuS is een intieme theaterbelevenis, een ontmoeting met een groot theatertalent dat met haar ontwapenende charme de toeschouwer meevoert in de prachtige lyriek en swingende cadans van het Limburgse dialect.

Zie ook: www.suzanseegers.nl
Producent: OpusOne/tIJ Theaterproducties
Impresariaat: Mojo Theater

Voor interviews en achtergrondinformatie gelieve contact op te nemen met OpusOne: Gabriël Bos, tel 020-6125034, e-mail gabriel@opusone.nl

Reserveren kaartjes en meer informatie: www.myllesweerd.nl of info@myllesweerd.nl

Pers over Suus:
Metro: "Bij het vertellen over het leven (“mannen zijn daarbij een heerlijke inspiratiebron”) blijkt er een cabaretière in deze kleine grote mevrouw te schuilen. Was ze in Urinetown met dank aan haar rol al uitermate grappig, alleen op de bühne kan ze het ook."

Musicalreports.nl: "De Limburgse liedteksten van Seegers zijn ijzersterk en voor iedereen te begrijpen. Je hoort Suzan zingen zoals je nog
nooit gehoord hebt."

Musicalsites.nl: "Suzan heeft een schitterende stem die hoorbaar groeit als ze in het Limburgs zingt. De passie en liefde voor deze taal en provincie spatten er vanaf. Daarnaast weet ze het publiek te boeien met haar verhalen, schitterendeballads en heerlijk rocknummers."