string(11) "skate-disco" Skate Disco

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Skate Disco

dinsdag 11 september 2012 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


op de parkeerplaats tussen de Sprankel en de Jumbo te Grave 

De Graafse jeugd kan zondag 11 september kennismaken met skaten op discomuziek. De parkeerplaats tussen de Sprankel en de Jumbo heeft daarvoor de perfecte ondergrond.

Ceriel Bolwerk, wijkvertegenwoordiger van het Estersveld, en zijn vrouw Caroline zijn beiden afkomstig uit Boekel. Ze zagen het voor het eerst in hun geboorteplaats: Skatedisco. “Het was een grandioos feest en de jeugd was razend enthousiast,” zegt Ceriel. Caroline vult aan: “Wij vinden dat er in Grave wel erg weinig voor de jeugd te doen is. We zijn meteen met het idee van die Skatedisco naar de Wijkraad Estersveld/Stoof gestapt, en ook zij waren direct enthousiast.” Toen ook de Jongerendisco Esterado met plezier wilde meewerken en de gemeente Grave de benodigde vergunning verleende, kon met de voorbereiding gestart worden.

Op 11 en 25 september kan de jeugd tot 14 jaar op de eerder genoemde parkeerplaats tussen 14.00 en 17.00 uur vrij skeeleren, skateboarden, rolschaatsen en waveboarden, op de klanken van passende muziek, verzorgd door een dj van Esterado. Op het terrein zullen kraampjes met popcorn, snoep, chips en ranja staan. De toegang is gratis. Caroline: “We verwachten er veel van. Toen op het eind van de kinderbouwweek dit feest werd aangekondigd was het enthousiasme al erg groot!” Ceriel vertelt dat diverse locaties zijn bekeken, maar dat de parkeerplaats met de ondergrond van asfalt en mooi overzichtelijk de ideale plek is voor de jeugd om zich eens flink op wieltjes uit te leven: “Als de eerste twee edities succesvol verlopen komt het volgend jaar zeker weer terug.”