string(27) "klassieke-motorrace-in-mill" Klassieke motorrace in Mill

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Klassieke motorrace in Mill

zondag 29 juli 2012

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


te Mill 

Zondag 29 juli zal Mill weer in het teken staan van de klassieke motorraces. De motorfans en race liefhebbers kunnen dan weer genieten van de HMV races van de Historische Motorsport Vereniging. Plaats van handeling is het sfeervolle gelegenheidscircuit rondom kasteel Aldendriel in Mill waar de deelnemers en het publiek graag willen vertoeven. In Mill is het dus nog steeds groeiende en ieder jaar komen meer bezoekers om te proeven van het sfeervolle gebeuren. Vele rijders komen met hun prachtige nostalgische wegracers naar Mill en er wordt gereden in zowel de solo- als de zijspanklasse, altijd garant voor een fraaie show. De organiserende MSC Mill heeft weer alle registers open getrokken om een goed programma te presenteren.

De snelheid speelt bij de HMV races een ondergeschikte rol. Bij deze regelmatigheid races is het niet zo dat de snelste rijder wint. Diegene die in zijn klasse de beste gemiddelde snelheid rijdt wordt winnaar. Er zijn diverse raceklassen van 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc tot en met zijspannen. Het specifieke geluid van de racers klinkt velen als muziek in de oren. Millenaar Tonny van Duren is een vaste deelnemer in de 50cc klasse en natuurlijk zal hij in zijn thuiswedstrijd niet ontbreken

Rennerskwartier
Voor de vele kijkers is een kijkje op het rennerskwartier een must. Iedereen toont graag zijn machine en men kan vaak tekst en uitleg krijgen van de deelnemers. Er zijn vele beroemde motoren te zien waarmee vroeger in de echte races en zelfs in de Grand Prix´s successen werden behaald. Het rennerskwartier langs het kasteel is voor de bezoekers gratis toegankelijk.

Henk van Kessel
Naast de rijders van de HMV zijn er ook demo´s van het CMDT en daarin rijdt ook Henk van Kessel mee, de Millse 50cc wereldkampioen van 1974. Kort geleden stal Henk weer de show in het Engelse Goodwood waar hij met vele andere wereldkampioenen te gast was voor 200.000 [!] toeschouwers over het heel weekend. Henk kreeg ook vorig jaar veel bekijks en met zijn snerpende Kreidler liet hij de harten van velen - en niet op de laatste plaats de vele fans die vroeger mee naar de races gingen - sneller kloppen. Van Kessel heeft het rijden nog steeds goed in de vingers, zijn Kreidler loopt als een goed geoliede naaimachine en ziet er piekfijn uit. Maar ook Erik Bolt uit Mill is een fervent rijder evenals Theo Reijnen uit Grave. Die rijdt met zijn 4-cilinder Gilera en Jan Laurense uit Boekel is eveneens een rijder die er steevast bij is met meerdere motoren. Alle rijders die eerder al in Mill reden waren erg enthousiast en lovend over de organisatie en de prachtige locatie waar dit klassieke racegebeuren zich afspeelde en iedereen liet toen al weten er ook dit jaar weer bij te zullen zijn. Er wordt gereden met machines van 50cc tot en met 750cc.

Voor het publiek is het een laagdrempelig gebeuren. De entree voor volwassenen vanaf 16 jaar bedraagt slechts € 5, - en jeugd tot 16 jaar heeft zelfs gratis toegang.

De trainingen beginnen om 10.30, de races volgen vanaf 12.45 uur.
De Classic races in Mill mag u niet missen.

www.mscmill.nl