string(20) "waterfestival-grave-" Waterfestival Grave

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Waterfestival Grave

zondag 19 augustus 2012 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in het centrum te Grave 

Grave staat op zondag 19 augustus voor de negende keer in het teken van het jaarlijkse Waterfestival. Op deze dag vindt een groot aantal activiteiten plaats in de sfeervolle binnenstad en aan de Loswal.

Traditiegetrouw is er vanaf 11 uur de uitgebreide braderie met curiosa en dit jaar voor het eerst ook een aantal oude ambachten. Op de markt in de buurt van de winkel van Maritiem is een aantal scheepsmodellen, die op schaal zijn nagebouwd, te bewonderen. In de Maasstraat kunnen kinderen weer gratis geschminkt worden. De Graafse brandweer verzorgt demonstraties op de Markt ter hoogte van de Hoofdwagt. De Havenmuzikanten zorgen voor een paar gezellige muzikale uurtjes in de Klinkerstraat. Ook schipperskoor De Maeszangers treedt op diverse podia in de binnenstad op.

Ook de Beeldentuin bij de Elisabethkerk is deze dag voor publiek geopend. Pen en Stem draagt in de Beeldentuin een aantal gedichten voor. Vanaf 14 uur is het Graafs Museum geopend.

Nautische Mijlen
Om 12 uur geeft het Graafse Cloveniersgilde het startschot voor de deelnemers aan de zwemwedstrijd Nautische Mijlen. Ook de Roadshow Koninklijke Marine is dit jaar weer aanwezig met onder andere een brugsimulator, klimtoren en snelspeedboten. Tevens kan men kosteloos een ritje maken met een ambfibisch voertuig van de Koninklijke Marine op de Loswal. Op de Maas vaart een aantal boten van Olie en Stoom waarop men een gratis tochtje over de rivier kan maken. Tevens is op de Maas, voor de Loswal, een spectaculaire flyboardshow te zien zijn. Vanaf de Ruijterstraat kan men met een huifkar mee naar De Graafse brug om een bezoek te brengen aan het Gemaal van Sasse en het Kazemattenmuseum.

Voor meer informatie: www.waterfestival-grave.nl.