string(24) "kamp-kindervakantiewerk-" Kamp Kindervakantiewerk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kamp Kindervakantiewerk

vrijdag 2 augustus 5591

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


te Vierlingsbeek 

In 2012 gaan we van van 2 t/m 5 augustus op kamp!

We gaan in 2012 alweer voor de 7e keer naar Maashees. In de blokhut die er staat kan de kookstaf koken, slaan we de spelmaterialen op, werkt de algehele leiding en gaan we naar de wc.

Op kamp doen we veel leuke spellen zoals dierengeluidenspel, 10-kamp, sterkste team, levend kwartet, spooktocht en natuurlijk het piratenspel. Ook lopen we altijd een spannende thematocht met onderweg veel leuke spellen.

Slapen doen we in tenten. De kinderen van groep 3 en 4 slapen in de circustent. De rest slaapt in legertenten. De kinderen van groep 5 en 6 slapen samen. De jongens van groep 7 en 8 slapen samen in een tent. De meiden van groep 7 en 8 hebben ook een eigen tent.

We eten altijd in de buitenlucht. Elk groepje aan een aparte tafel, samen met de eigen leiding. Zaterdagavond bakken we onze eigen broodjes in het kampvuur.

Een stuk van het grasveld is afgezet waar we lekker vrij kunnen spelen. Het andere stuk gebruiken we voor de spellen. In het stukje bos achter de kampplaats doen we de kleinere bosspellen. Met de grote thematocht gaan we naar de bossen in Geijsteren.

Zo'n 50 jaar geleden wordt het kamp voor het eerst in Vierlingsbeek georganiseerd. In de beginjaren waren het dagtripjes voor de jeugd. Later zijn ze begonnen met het organiseren van kampen. Door de jaren heen heeft het kvw kamp verschillende kampplaatsen gekend. Na Siberië en Sint Antonis vindt het kamp nu plaats in Maashees waar wij het prima naar onze zin hebben.

Kindervakantiewerk is voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 van basisschool Laurentiushof. Kinderen die naar een school buiten Vierlingsbeek gaan (bijvoorbeeld vrije school of speciaal onderwijs) mogen natuurlijk ook mee mits zij in Vierlingsbeek of Groeningen wonen.

In juni worden de opgaveformulieren uitgedeeld op school. De kinderen die niet in Vierlingsbeek op school zitten krijgen een aanmeldingsformulier in de brievenbus. Heb je geen aanmeldingsformulier ontvangen maar wil je er wel graag een hebben, stuur dan een mailtje naar kvw-vierlingsbeek@hotmail.com