string(30) "excursie-de-heide-kleurt-paars" Excursie: De heide kleurt paars

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Excursie: De heide kleurt paars

dinsdag 21 augustus 2012 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Vanaf de parkeerplaats aan De Quayweg (let op de IVN-vlag)

Ledeacker - Op dinsdag 21 augustus nemen gidsen van IVN De Maasvallei u mee voor een excursie door het heidegebied van de Staatsbossen. De excursie is van 14.00 tot ± 16.00 uur en start vanaf de parkeerplaats aan De Quayweg (let op de IVN-vlag).

In deze tijd van het jaar bloeit de heide, dat wil zeggen als het weer meezit. Een heidegebied is een heel ander milieu dan een bos. Welke dieren voelen zich hier thuis? En groeit er nog meer dan alleen maar heide in dit landschap? Via de heide komen we in het bos terecht. Ook daar gaan we kijken wat de natuur in deze tijd van het jaar te bieden heeft.

Na afloop van de excursie kan men napraten onder het genot van een kop koffie/thee. De excursie is gratis (voor koffie/thee een vrijwillige bijdrage). U hoeft zich niet aan te melden. Inlichtingen: A. Aben, tel. 0485-383207 en www.ivndemaasvallei.nl.

Routebeschrijving: vanuit Sint Anthonis rijdt u richting Ledeacker. Na het dorp Ledeacker gaat u linksaf richting Landhorst, dit is De Quayweg. Volg deze ongeveer 3,5 km. Daar gaat u linksaf (rechtsaf is de Waterval) en rijdt het bos in. Na ongeveer 500 meter is aan de linkerkant de parkeerplaats.