string(23) "ballonfestival-in-grave" Ballonfestival in Grave

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Ballonfestival in Grave

vrijdag 17 augustus 2012 17:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


aan de Jan van Cuijkdijk te Grave 

Ballonfestival in Grave op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus 2012.

Na het enorme succes van vorig jaar heeft de organisatie van het Ballonfestival in Grave besloten ook dit jaar weer een Ballonfestival te organiseren. Aan de Jan van Cuijkdijk zal er voorafgaand aan het waterfestival op 17 en 18 augustus een spektakel te zien zijn van vele kleurrijke heteluchtballonnen.
Ook dit jaar streven we er weer naar om 10 tot 15 ballonnen per avond te laten opstijgen.

Vrijdag zal vanaf 17.00 uur een gevarieerd programma worden aangeboden en zullen er diverse demonstraties plaatsvinden. Op zaterdag zal het programma omstreeks 14.00 uur beginnen. Op het speelveld zullen diverse kramen worden geplaatst waar hobbyisten en verzamelaars hun artikelen zullen tonen, c.q. te koop aanbieden. Veel van deze artikelen zullen in het teken staan van de luchtvaart.

Zaterdag 18 augustus zal er een zeppelin boven Grave te zien zijn. Deze zeppelin werkt vergelijkbaar als een heteluchtballon, maar kan ook weer landen op de plaats waarvan deze is opgestegen. De afmetingen van het heteluchtschip benaderen dat van een Boeing. Met een lengte van bijna 45 meter is het een geweldig spektakel om deze te zien opstijgen en landen. Het verschil ten opzichte van een Boeing zit in het aantal passagiers. In de gondel is er slechts plaats voor drie passagiers en de piloot. De zeppelin kan een snelheid halen van maximaal 40 km/ h. Wereldwijd vliegen er slechts 20 van dit soort luchtschepen rond.

Op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is er een vliegershow, ook de kunnen kinderen een vlieger gaan maken. Deze vliegers mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen. Naast het bouwen van vliegers zullen er diverse kramen worden geplaatst, waar hobbyisten en verzamelaars hun artikelen zullen tonen. Veel van deze artikelen staan in het teken van de luchtvaart. Zaterdag wordt het festival afgesloten met een geweldige Night Glow.

Ook zullen er voor onze kleine gasten weer volop activiteiten te beleven zijn. Diverse springkussens en clowns zullen aanwezig zijn.

Dit jaar zullen er niet alleen “gewone” ballonnen deelnemen, maar komen er zowel op de vrijdag als op de zaterdag diverse Special Shapes naar Grave. Dit zijn ballonnen die een speciale vorm hebben.

Op zaterdagavond zal er worden afgesloten met een spectaculaire Night Glow. Een schitterende show van licht en muziek. Diverse ballonnen zullen op de maat van de muziek als grote lampionen het luchtruim verlichten.

Het aantal ballonnen dat zal deelnemen is mede afhankelijk van het aantal passagiers dat zal inschrijven. We verwachten weer vele inschrijvingen om per avond met veel ballonnen te gaan varen.
 
Voor meer informatie, het programma, of wilt u meevaren tijdens dit fantastisch ballonfestival, kunt u kijken op www.ballonfestival-grave.nl of contact opnemen met Mirjam Noor op telefoonnummer 0486 – 471391 of via mail info@ballonfestival-grave.nl