string(39) "jeugddag-grave-2011-n-groot-pony-feest-" Jeugddag Grave 2011: één groot pony-feest !

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Jeugddag Grave 2011: één groot pony-feest !

maandag 25 april 2011 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op het Ruitersportterrein ’t Raamdal, aan de Beerschemaasweg in Escharen.


PPV ’t Raamdal organiseert maandag 25 april een ponyevenement

Escharen/Grave – Maandag 25 april wordt door Paarden- en Ponyvereniging ’t Raamdal uit Grave voor de tweede keer “Jeugddag Grave” georganiseerd. Dit ponyevenement vindt plaats op Ruitersportterrein ’t Raamdal, aan de Beerschemaasweg in Escharen.

Het beloofd een groot “pony”-kinderfeest te worden, want naast de ponysport zijn er ook andere activiteiten, zoals een springkussen, schminken, ponydatingbureau etc.. Rond de middag is er een show, die verzorgd wordt door de ponyruiters van Paarden- en Ponyvereniging ’t Raamdal. Deze dag staat helemaal in het teken van het thema cowboys en indianen. Deelnemers en bezoekers zijn welkom in cowboy- of indianenoutfit. Er worden zogenaamde “Bixie”-rubrieken verreden in de dressuur en springen, dat zijn rubrieken voor de beginnende ponyruitertjes vanaf 6 jaar en daarnaast worden er ponyspelen georganiseerd. Voor de oudere broers en zussen wordt er een officiële B-dressuurwedstrijd gehouden. Daarnaast nog impulsrubrieken dressuur en springen voor de beginnende ponyruiters van 13 tot en met 16 jaar.

“Het idee is ontstaan tijdens het Hippisch Festijn Grave 2009. De “Bixie”-rubriek zat redelijk snel vol en er moesten nogal wat ruitertjes teleurgesteld worden, omdat er geen ruimte meer was in het programma. Dat moest anders,” vond de organisatie. “Daarnaast kan de ponysport in de regio een steuntje in de rug gebruiken. Zo ontstond het idee om speciaal voor deze categorie ruiters een extra dag te organiseren. Waarbij duidelijk de doelstelling is om de jeugd te enthousiasmeren voor de ponysport en zo de ponysport in de regio een impuls te geven.” De jeugddagcommissie die het evenement heeft opgezet, bestaat voor het merendeel uit jeugdruiters, die ook hun stevige bijdrage aan deze dag leveren, zoals onder andere het in elkaar zetten van een show, meedenken met het totaalprogramma en het verzorgen van de aankleding.

Dit jaar kwamen de enthousiaste aanmeldingen al snel binnen, zelfs tot uit de omgeving van Utrecht. De deelname voor deze speciale Bixie-rubrieken zal naar verwachting net als vorig jaar groot zijn. Ook de ponyspelen zijn een populaire rubriek.
Meer informatie is te vinden op www.ppvraamdal.nl. Deelnemers kunnen zich opgeven tot 4 april 2011. De Jeugddag Grave 2011 begint maandag 25 april om 10.00 uur en rond 16.30 uur wordt de dag afgesloten. De toegang is gratis.