string(51) "een-verrassende-tweedaagse-door-het-land-van-cuijk-" Een verrassende tweedaagse door het Land van Cuijk

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Een verrassende tweedaagse door het Land van Cuijk

vrijdag 14 mei 3852

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Verschillende mooie routes!

OnsPlattelandsRondje, opener van het toeristisch seizoen 2011
Een rondleiding op een plattelandsbedrijf, een koe melken of een vogelhuisje timmeren? Een speeltuin voor de kinderen, pony rijden, dieren kijken of een miniworkshop maskers maken? Het kan allemaal op 14 en 15 mei, tijdens de tweede editie van OnsPlattelandsRondje. Drie fietstochten dwars door het Land van Cuijk met daarin aandacht voor bedrijvigheid, historie en cultuur. Te veel om op te noemen.

Vorig jaar werd de eerste editie van OnsPlattelandsRondje gehouden. Een doorslaand succes, waar in twee dagen tijd meer dan vijfduizend bezoekers op afkwamen. Dit jaar zijn er in het derde weekend van mei opnieuw drie nieuwe wandel-, fiets- en autoroutes die door een groot deel van de Noordelijke Maasvallei voeren. De vereniging Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert de tochten, die elk zo’n tien verschillende plattelandsbedrijven aandoen. Bedrijven die allemaal lid zijn van de vereniging en u kennis willen laten maken met wat onze regio te bieden heeft.

De routes dragen tot de verbeelding sprekende Brabantse namen: Klumpkes-, Wolle Sokke- en Moj Oplipelle-route. Iedere tocht vertelt, door middel van activiteiten bij de bedrijven, meer over een bepaalde eigenschap, product of bedrijvigheid van dit stukje platteland in het Land van Cuijk.

De Moj Oplipelle route
Een naam om je ‘in te verslikken’ en een route om je ‘heerlijk in vast te bijten’! Moj Oplipelle is Brabants voor ‘mooi of lekker opscheppen’ of ‘oplepelen’. De bedrijven aan deze route tonen hun eigenheid en nemen de bezoekers mee in een ‘pruvement’ van streekproducten, zoals boerenijs en schapenkaas.

De Wolle Sokke route
Een ‘warme’ en ‘duurzame’ route met een humoristische inslag. U maakt onder andere kennis met ecologische producten en u kunt zelfs een plekje reserveren om zomaar in dromenland te geraken op een heuse hooizolder.

De Klumpkes route
Op een speelse manier worden tradities en geschiedenis voor uw voeten neergelegd. Een route met een sportief karakter met aandacht voor de rijke historie van het Land van Cuijk.

Goed doel
OnsPlattelandsRondje wordt elk derde weekend in mei gehouden. De organisatie ziet OnsPlattelandsRondje als een perfecte opener van het toeristisch seizoen, in de ‘meimaand fietsmaand’.

Dit jaar is OnsPlattelandsRondje gekoppeld aan een goed doel, te weten de stichting Alpe d’Huzes die zich inzet om kankerpatiënten ‘goed, gelukkig en gezond’ te laten leven. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ zetten de deelnemers zich maximaal in om enerzijds 6x maal op een dag de Alpe d’Huez op te fietsen en anderzijds zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Op 15 mei organiseren enkele deelnemers van team ‘samen voor AD6’ in samenwerking met koffie en theeschenkerij ‘bij de dames’ een sponsordag om voor dit doel zoveel mogelijk geld in te zamelen, middels allerlei activiteiten. Wellicht dat het team als promotiestunt en als training ook de rondjes maakt op 14 of 15 mei. Meer weten? www.opgevenisgeenoptie.nl en www.sponsormart.nl

Het hele jaar door
De routes zijn tussen 18 en 40 kilometer lang. U kunt overal starten en zelf bepalen hoelang u de route wilt volgen. Het is mogelijk om één of meer routes met elkaar te combineren. Voor gezinnen met kinderen zijn de routes ook in te korten. De routes blijven een jaar lang op internet staan en zijn het hele jaar door te fietsen. Uiteraard zijn de deelnemende bedrijven alleen te bezichtigen tijdens OnsPlattelandsRondje, op 14 en 15 mei. Die dag starten de activiteiten om 11.00 uur. Om 17.00 uur is de sluiting. Op elke route wordt koffie en thee met een versnapering aangeboden. Een speciaal programmaboekje is vanaf eind maart en tijdens het evenement bij alle deelnemende bedrijven gratis te verkrijgen. Ook bij de VVV’s in het Land van Cuijk liggen ze. Kijk ook op:. www.onsplattelandsrondje.nl.

Ontdek de veelzijdigheid
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk is ontstaan in 1999 en in 2008 uitgebreid naar de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. Inmiddels zijn er zo’n veertig deelnemers, die zich hebben verenigd om u te laten ontdekken hoe verrassend veelzijdig het platteland van Cuijk is. Want daar staan we zelden bij stil.

Fietsend, wandelend of met de auto kunt u bedrijven en activiteiten ontdekken, zoals een bezoek aan de Verborgen Tuin, museum, korenmolen of huistheater. Beleef verrassende culinaire hoogstandjes met eerlijke producten, rechtstreeks van het platteland. Ga kamperen op een boerderij, bij water of kies voor een luxe verblijf in een appartement of op een landgoed. Zelfs ouderwets slapen in het hooi kan.

Het platteland van Cuijk is een leuk stukje Nederland, komt dat zien! www.plattelandvancuijk.nl