string(14) "mantra-concert" Mantra concert

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Mantra concert

zondag 28 november 2010 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Protestantse kerk te Cuijk

Door Yvonne van Oostrum en Hein Braat

Yvonne van Oostrum en Hein Braat zijn beide al jarenlang met muziek bezig en beide ook, werden jaren geleden geraakt toen ze voor het eerst een mantra hoorden.
Voor Yvonne is het mantrazingen haar ziel en zaligheid. “In mijn leven brengt dat het grootste stuk vreugde. Ik val dan het meest samen met mezelf. Ik voel me dan open, alles gaat stromen, het is een goddelijke ervaring. Natuurlijk de ene keer meer of minder dan de andere.”
Met het eindeloos herhalen van een mantra, soms zelfs anderhalf uur lang, zing je jezelf door verveling, irritaties, krampen en alles wat je tegenkomt, heen. “Je komt in andere lagen terecht, waar we in het gewone leven bijna niet meer bij kunnen. Ik begin en eindig mijn dag met het zingen van mantra’s.”

“Ik was meteen één kilometer weg”, vertelt Hein terugdenkend aan zijn eerste ervaring. “Na een paar weken begon ik mijn ervaring te begrijpen. Het ging niet om wat ik weet, maar om wat ik voelde. Geluid hoef je niet via je oren waar te nemen. Wat voel je en waar? Dáár kun je iets mee doen. De plek die je voelt duidt een blokkade aan. Voel je die dan gebeurd daar iets. Dat geeft je de mogelijkheid om de blokkade op te lossen, met of zonder therapie.”
Het woord ‘mantra’ is Sanskriet. “Sanskriet is een heilige taal die je hele lichaam masseert als je de woorden goed uitspreekt. Die woorden staan centraal. Daar moet je de melodie op maken en niet andersom, want dan haal je de kracht uit de woorden.”
Het zingen van een mantra zet het voortdurende denken stop. “Het herhalen van steeds diezelfde tekst brengt je naar een andere hersengolf. Als muziek je ontroert dan wordt een blokkade geraakt, die daardoor kan gaan stromen. Dat is het heelmakende van alle muziek.”

Een voorproefje van hun muziek is te horen via: www.mantramusic.nl of www.heinbraat.com.
Het hele interview staat in de uitgave van 1 november van tijdschrift de Bron.

Datum: zondag 28 november
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, inclusief pauze
Plaats: Protestantse kerk, Grotestraat 102, Cuijk
Toegang: 10 euro voorverkoop; 12,50 euro aan de kassa.

Opgave is gewenst, omdat het aantal plaatsen beperkt is:
Aanmelden kan via: rinus@spiritueelcentrumdebron.nl of tel. 06-44662506.