string(33) "jubileumconcert-baartmans-maassen" Jubileumconcert Baartmans / Maassen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Jubileumconcert Baartmans / Maassen

zaterdag 20 november 2010 21:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In hotel Riche te Boxmeer


Op 3 oktober 2010 is het precies 30 jaar geleden dat de Boxmeerse muzikanten BJ Baartmans (gitarist/singer songwriter/producer) en Dominique Maassen (drummer) voor het eerst het podium betraden voor een "echt" optreden, met hun eigen band Square Objects. Zaal van handeling: De Smis te Ledeacker, in het voorprogramma van Doe Maar. Op het repertoire stonden Nederlandstalige liedjes in het new-wave genre uit eigen koker, een zeker voor die tijd gewaagde en ongewone combinatie. Nu, dertig jaar later valt op die datum het startschot van de kaartverkoop voor een concert om dit jubileum te vieren. Dit zal plaatsvinden op 20 november in Zaal Riche te Boxmeer. Het belooft een bijzondere avond te worden.
BJ en Dominique vormen die avond het hart van een basisband (met verder Eric de Vries -gitaar, Gerald van Beuningen - bas, Rob Geboers - toetsen) die een 20tal vocalisten zal begeleiden. Zangers en zangeressen waarmee het tweetal, vaak gelijktijdig, door de jaren heen het podium gedeeld hebben, in bands en diverse losse projecten maar daarnaast ook op cd-producties. Mooi dat zoveel mensen bereid zijn gevonden aan dit eerbetoon deel te nemen.
Gespeeld wordt een repertoire van alltime favourites van de beide jubilarissen, waarbij de gasten als een soort levende jukebox opereren. Denk hierbij aan namen als Marc Lange, JW Roy, Andre Manuel, Shannon Lyon, Bartel Bartels, Ted de Best, Jelka van Houten, Iain Matthews, Rieany Janssen!
Al met al ligt er een prachtige avond in het verschiet met een bonte verzameling bevlogen, betrokken, bevriende klassemuzikanten uit het hele land die klassiekers uit de rock, blues, soul en pop brengen. Een terugblik op een rijk muzikaal verleden wat er alleen maar levendiger op wordt. Met trots gepresenteerd door de beide gastheren!
Zaal open: 21.00 uur. Kaartjes: Euro 10,-- Voor meer praktische info: www.riche.nl Voor andere informatie: www.bjbaartmans.com