string(19) "maasheggenwandeling" Maasheggenwandeling

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Maasheggenwandeling

zondag 3 oktober 2010 09:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Arrangement; koffie, Maasheggenwandeling, soep van de dag

Oeffelt - IVN De Maasvallei organiseert in samenwerking met restaurant-hotel ’t Veerhuis en Staatsbosbeheer op zondag 3 oktober een wandeling door het Maasheggengebied.

Verzamelen bij ’t Veerhuis in Oeffelt.

In de afgelopen eeuwen bestond het Maasheggen gebied uitsluitend uit gevlochten heggen die veekerend waren. Na de komst van het prikkeldraad zijn helaas vele heggen gerooid. Nu vinden we het gelukkig weer belangrijk om de bezoekers te kunnen laten zien hoe het landschap er hier eeuwenlang heeft uit gezien en dat het van cultuur historisch oogpunt uit gezien van grote waarde is. De nog bestaande heggen worden hersteld en langs percelen waar voorheen heggen stonden worden ze opnieuw aangeplant.
Samen met de gids loopt u langs de Maas, door mooie besloten weilandjes, langs de bekende maasheggen en ook de heggen van het NK Heggenvlechten. Het behouden van dit zo karakteristieke landschap is een van de doelstellingen van Staatsbosbeheer die een groot deel van het Maasheggengebied beheert.

Omdat we richting de herfst gaan, besteden we tijdens deze wandeling extra aandacht aan de herfstverschijnselen. We staan stil bij de mooie bladverkleuringen en besteden extra aandacht aan de vruchten en zaden. De struiken hebben de meest verleidelijke kleuren om vogels te lokken; de rode vruchten van de meidoorn, de blauwe bessen van de sleedoorn en wegedoorn en de mooie vruchten van de kardinaalsmuts.

In verband met de aard van de wandelpaden is het verstandig om stevig, waterdicht schoeisel te dragen.

Graag begroeten wij u voor de wandeling.

Kosten € 5,-.

Aanvang 9.30 uur. 10.00 uur vertrek van de ruim 2 uur durende wandeling.

Meer informatie bij:

Restaurant-hotel ‘t Veerhuis
Veerweg 2

5441 PL Oeffelt
Tel. 0485-361313