string(4) "test" Keltisch Kapelconcert in Mariakapel Mill

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Keltisch Kapelconcert in Mariakapel Mill

vrijdag 29 december 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Mariakapel, kapelweg 13 te Mill

Op vrijdagavond 29 december om 20.00 u vindt er in de 12e eeuwse Mariakapel in Mill een uniek Keltisch concert plaats.

In deze bijzondere omgeving klinkt dan muziek, die geïnspireerd is door de tijd van het jaar en door wat deze oude kapel brengt. De akoestische instrumenten van Reel to Real passen prachtig in deze oude en rustgevende sfeer. De muzikanten laten zich in dit concert hierdoor
leiden.

Frans Heijs (gitaar,contrabas), Ronald Peters (zang, accordeon, gitaar en whistles) en Marcel Peters (zang, tenor banjo, mondharmonica en gitaar ) vormen de formatie Reel to Real en spelen al vele jaren Ierse volksmuziek, die met name bekend is van feest- en kroegmuziek. Echter minder bekend is de gevoelige, melancholische sfeer van deze muziekstijl, waarin je de ziel van een volk kunt voelen, zeker als dit in de passende omgeving als een middeleeuwse kapel klinkt.

Wilt u dit meemaken, geef u dan op, want de plaatsen zijn beperkt en vol is vol. Geef u op via Email: reeltorealmill@gmail.com of bel 0623221169. Vrijdag 29 december, van 20.00-21.30 uur kapelweg 13 te Mill. Kosten zijn 15 euro. In de pauze is er koffie en thee. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar een goed doel, zonder tussenkomst van een organisatie, Stichting HoPe werkt samen met de bevolking van de Andes (Peru) aan het terugdringen van armoede, aan goed onderwijs en gezondheidszorg. Daarmee draagt HoPe bij aan het gevoel van eigenwaarde en de emancipatie van achtergestelde bevolkingsgroepen.