string(4) "test" Toeren op Tongelaar

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Toeren op Tongelaar

zondag 24 december 2017 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill


‘Toeren op Tongelaar’: wandeling in combinatie met openstelling 

Iedere 4e zondag van de maand een wandeling om 10.00 uur in combinatie met openstelling van het infopunt van 12.00 tot 17.00 uur.

Het informatiepunt van Brabants Landschap op de benedenverdieping van Kasteel Tongelaar bestaat al ettelijke jaren. Met ingang van deze herfst wordt u er iedere vierde zondag van de maand worden ontvangen door een gastheer en/of gastvrouw, van 12.00 tot 17.00 uur. Daaraan voorafgaand om 10.00 uur is er steeds een wandeling onder leiding van een deskundige gids.

Tongelaar, land van das en burcht


De benedenverdieping is ingericht als dassenburcht. Hier staat een touchscreen waarbij je naast foto's, spelletjes en achtergrondinformatie ook de film van Mark Kapteijns "Tongelaar, land van das en burcht" kunt bewonderen. Tevens is in de toren van het kasteel een ruimte ingericht waar bezoekers een kijkje in het leven krijgen van das en ree. Op het informatiepunt is een wandel- en fietsroute verkrijgbaar en staat een gastheer- of gastvrouw klaar om vragen te beantwoorden.
Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill

Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeerplaats: Splitsing Hoogedijk/Vaardijk in Mill

Iedere 4e zondag van de maand geeft Brabants landschap een wandeling om 10.00 uur in combinatie met openstelling van het infopunt van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.brabantslandschap.nl Brabants Landschap: natuur- en cultuurbescherming is en blijft mensenwerk

De prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder andere doordat Brabants Landschap circa 18.300 hectare bos, heide, vennen, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee bij de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen. Dit kost echter veel geld. Voor € 1,25 per maand helpt u al mee om onze waardevolle natuur te beschermen. Voor meer informatie zie www.brabantslandschap.nl.