string(4) "test" Geluk door de jaren heen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Geluk door de jaren heen

woensdag 25 oktober 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 Lezing door Han van der Horst

Historicus Han Van der Horst verzorgt op woensdagavond 25 oktober in bibliotheek Boxmeer een lezing in het kader van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Geluk.

Han van der Horsts grootvader ervoer twee wereldoorlogen aan den lijve en overleed op zijn zevenenzestigste aan een hartkwaal waar destijds geen kruid tegen gewassen was. Nu hij zelf een man op leeftijd is geworden, beseft Van der Horst hoe onwaarschijnlijk veel geluk hij had om te mogen opgroeien in de tweede helft van de twintigste eeuw, een tijd van ongekende voorspoed.
Hij gaat in de lezing o.a. in op deze gelukkige jaren uit zijn eigen jeugd (de enige echte Gouden Eeuw van Nederland!), zoals hij deze heeft opgetekend in zijn boek De mooiste Jaren van Nederland (2013). Ook is er aandacht voor geluk en ongeluk in de historie van ‘zijn’ stad: Rotterdam. Hierover publiceerde hij dit voorjaar het boek: Rotterdam: bruid aan de Maas.
Boekhandel van Dinter uit Boxmeer is aanwezig met boeken van Van der Horst en uiteraard is er gelegenheid om deze door de auteur te laten signeren.

Han van der Horst (Schiedam, 1949) is historicus, auteur en blogger bij Joop.nl.
Hij maakte naam met tal van boeken, waaronder Nederland: De vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, De mooiste jaren van Nederland, Een bijzonder land, Het grote verhaal van de vaderlandse geschiedenis en Rotterdam, bruid aan de Maas.
Bibliotheek Boxmeer, 25 oktober 20.00 uur. Toegang €2,50
Kaarten verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen en via www.biblioplus.nl