string(4) "test" Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Was getekend, Annie M.G. Schmidt

woensdag 25 oktober 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Schouwburg Cuijk Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk


Biografische musical over het leven van dé tekstdichter van Nederland.
Iedereen kent de bekende nummers als: 'Op een mooie Pinksterdag', 'Margootje, 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag' en 'Vluchten kan niet meer'. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt.

Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller 'Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt'. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical 'Was Getekend, Annie M.G. Schmidt' is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

De regie is in handen van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat - de musical en Petticoat), het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair) en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (o.a. The Bodyguard en Sonneveld). Annejet van der Zijl verleent haar medewerking aan de totstandkoming van de musical gebaseerd op haar succesvolle boek.

Meer informatie:
schouwburgcuijk.nl
www.anniemgdemusical.nl