string(4) "test" Open dag Wijngaard de Daalgaard

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Open dag Wijngaard de Daalgaard

zondag 24 september 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Sint Agatha, Kuilen 18A, Wijngaard de Daalgaard

Druivenoogst en open dag Wijngaard de Daalgaard.
St. Agatha – Wijngaard de Daalgaard is een week geleden begonnen met de druivenoogst van dit jaar. De eerste vroege soort, Bacchus, is inmiddels geoogst. De latere soorten zoals Johanniter en Riesling zijn binnen enkele weken aan de beurt.
Het druivenjaar 2017 is uitdagend te noemen. Het begon in midden april met een late nachtvorst die flinke schade aangebracht heeft aan de net ontluikende knoppen. Dit betekende een flinke vermindering van de oogsthoeveelheid. De kwaliteit kan daarentegen prima zijn. Een mooie droge voorzomer zorgde voor een goede bloeiperiode. De laatste maand is echter relatief nat, waardoor het voor de wijnboeren zaak is de rijping goed te volgen en tijdig maatregelen te nemen of te oogsten. Het ziet er met de goede weersvoorspellingen voor de komende weken gunstig uit voor de latere rassen.

De Daalgaard produceert al vanaf 1991 wijnen van eigen bodem, en is één van de oudste wijngaarden in Nederland.

Open dag:
U kunt de wijnen van de Daalgaard proeven op de open dag as. zondag 24 september, van 11:00 tot 17:00 uur. En u heeft dan de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een Nederlandse wijngaard!
Daarnaast zijn er heerlijke kazen van Kaashuis Gennep, en is er een expositie van beeldend kunstenaar John van Schipstal uit Cuijk. Het geheel wordt omlijst door live muziek.

Wijngaard de Daalgaard is gelegen aan de Kuilen in St. Agatha. Voor meer informatie kunt u de website www.daalgaard.nl raadplegen.