string(4) "test" Summertime; Molukken centraal

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Summertime; Molukken centraal

zaterdag 26 augustus 2017 21:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In Gennep

Voor de afsluiting van het zomerseizoen 2017 gaan we naar de Molukken. In samenwerking met de Molukse gemeenschap is een wervelend programma op de Markt in Gennep gerealiseerd. De dag begint om 14.00 uur met optredens van o.a. het Moluks ouderenkoor uit Gennep en Cuijk, de Tifagroep uit Cuijk en Gennep, de dansgroep Badan Keseniaan uit Nistelrode.

Om 16.00 uur is er een workshop Jospan, Molukse linedance, verzorgd door de ‘Tjakadidigroep Rotterdam eo’. Daarna neemt de band Groove Xperience het stokje over.
Deze 7 koppige band is als familieband ontstaan en spelen al 25jr samen. Eind jaren ’90 waren zij vaak op de Scheveningse boulevard te zien. Na een tijdje uitelkaar geweest te zijn om zichzelf te ontplooien, vonden ze het 4jaar geleden weer leuk om zich te herenigen. De Groove zat er meteen weer in…

Het programma loopt continue door en wordt afgesloten met de band Bersama Latin Maluku Sound. Een band die in de verre omtrek bekend is om haar inspirerende muziek. Bersama bestaat uit 10 bandleden, allen van Molukse afkomst.
Dit hoor je terug in hun muziek. Bersama speelt Molukse, Engelstalige en Spaanstalige covers gearrangeerd door Nino Latuny naar latin maar ook eigen nummers met een heerlijk latin groove.

Ook voor de inwendige mens wordt zeer goed gezorgd. In verschillende kramen zijn heerlijke Molukse gerechten te verkrijgen zijn. En de Molukse sfeer wordt gecompleteerd door een keur aan informatie over de Molukken in de vorm van kramen waar diverse Molukse producten te bewonderen én te verkrijgen zijn.

Meer weten over de band en Summmertime?
www.summmertimegennep.com