string(55) "summmertime-gennep-ode-aan-creedence-clearwater-revival" SumMmertime Gennep: Ode aan Creedence Clearwater Revival

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

SumMmertime Gennep: Ode aan Creedence Clearwater Revival

zaterdag 5 augustus 2017 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op de Markt in hartje Gennep. 

Zaterdagmiddag 5 augustus wordt het voor de liefhebbers van de muziek van Creedence Clearwater Revival echt genieten op de Markt in Gennep. The Fortunate Sons brengen dan een ode aan deze Amerikaanse band uit de jaren '60 en '70. Ook de liefhebbers van bluesrock komen die middag volop aan hun trekken met een optreden van de Duitse Jan Schwarte Band.

Bad Moon Rising, Who'll Stop The Rain, Down On The Corner en natuurlijk Proud Mary. Dit is een kleine greep uit de reeks klassiekers waarmee C.C.R. met frontman John Fogerty in de eind jaren '60 en begin jaren '70 ongekende successen wist te boeken. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs bestormden ze wereldwijd met veel succes de hitparades.

The Fortunate Sons laten die roemrijke tijd van weleer herleven met een spetterende 'tribute to C.C.R.' Met zanger/gitarist Toon Eppink, die door zijn stemgeluid en performance ook wel de Nederlandse John Fogerty wordt genoemd, heeft deze band zich ontpopt tot trefzekere vertolkers van deze helden.

De Jan Schwarte Band uit het Duitse Solingen speel bluesrock op een bijzondere wijze. Al op 12-jarige leeftijd ontdekte Jan Schwarte de blues en richtte hij zijn eerste band op. Nu, op 23-jarige leeftijd, speelt hij met professionele musici, onder wie de Afrikaanse zangeres Carol Bakotto en de charismatische zanger Hermann Daun.

Het programma begint zaterdagmiddag om 14.00 uur en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.summmertimegennep.com