string(37) "euregio-concertreeks--vincent-kusters" Euregio concertreeks - Vincent Kusters

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Euregio concertreeks - Vincent Kusters

vrijdag 4 augustus 2017 09:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De finaleklapper van de Internationale muziekzomer “Campus Cleve”. Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze zomeravondconcerten. ‘Ontroerend en steengoed’. 

Vanavond de Limburgse pianist en tenor Vincent Kusters. Hij studeert aan het Conservatorium Maastricht. In 2007 startte hij in de Jong Talentklas en werd in 2009 toegelaten tot de studie solozang bij Mya Besselink en parallel tot de studie piano bij Tonie Ehlen. In 2013 behaalde hij zijn bachelor solozang en zette deze studie voort in de masteropleiding. In 2014 sloot hij zijn bachelor piano succesvol af bij Joop Celis, bij wie hij nu de masterstudie volgt. Tijdens het wintersemester 2014-2015 studeerde hij zang bij Reginaldo Pinheiro, Hochschule für Musik Freiburg. Vincent was prijswinnaar zang van het Prinses Christina Concours in 2008.

Vincent volgde als pianist masterclasses bij Roger Braun en Robert Holl en als zanger bij verschillende internationaal bekende musici zoals: Gil Sharon, Maarten Koningsberger en Nelly Miricioiu.
Als pianist en als organist treedt Vincent zowel solistisch alsmede als begeleider van instrumentalisten en zangers op.
Als zanger deed hij ervaring op als korist en solist bij diverse koren, in oratoria- en in operaproducties.

Hij speelt het volgende reprtoire:

F. Chopin - 1e Ballade Op. 23
J.S. Bach - Partita 4
M. Ravel - Le Tombeau de Couperin

Bij de festivalconcerten wordt er geen entreegeld gevraagd. Voor de studenten is het niet alleen belangrijk om podiumervaring op te doen, maar ook dat zij door vrije giften van het publiek hun cursus kunnen herfinancieren, wat mede door de ondersteuning van de Kreis Kleve, de firma Kawai, de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Rijn-Waal Euregio en het engagement van de deelnemende gemeenten ook mogelijk gemaakt wordt.

Zie website