string(4) "test" Open Beugense Beerpongkampioenschappen 2017

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Open Beugense Beerpongkampioenschappen 2017

vrijdag 30 juni 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de grote feesttent op het kermisterrein in Beugen. (Kerkplein)

Op vrijdag 30 juni worden voor de 3e keer de Open Beugense Beerpongkampioenschappen georganiseerd. Net als vorig jaar zal dit de aftrap zijn van de Beugense Kermis en zal de grote feesttent op het kermisterrein omgedoopt worden tot een kolkende beerpong-arena waarin gestreden gaat worden om de felbegeerde titel ‘Beugens Beerpongkampioen’ van 2017. Nieuw dit jaar is dat de winnaars zich zullen plaatsen voor de Dutch Series of Beerpong, het officiële Nederlands Kampioenschap Beerpong!

Wat is Beerpong?
Beerpong is van oorsprong een Amerikaans studentenspel dat is ontstaan als een combinatie van verschillende drankspelletjes. Inmiddels is dit populaire spel overgewaaid naar het Europese continent en wordt dit veel gespeeld op feesten, in kroegen of thuis. Beerpong wordt gespeeld in teams van twee personen. De spelers moeten een tafeltennisballetje over een tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. Deze bekers zijn uiteraard gevuld met bier. Bij elk raak schot, verdwijnt er een beker van de tegenstander en dient deze leeggedronken te worden (proost!). Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander wegspeelt, is de winnaar.

Beugense Beerpongkampioenschappen 2017
De Open Beugense Beerpongkampioenschappen zijn in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste beerpongevenement van het Land van Cuijk en omstreken en zijn inmiddels een begrip in de regio. De editie van vorig jaar was een groot succes: maar liefst 54 teams uit verschillende dorpen streden mee om de titel. Dit jaar verwacht de organisatie het maximale aantal van 64 deelnemende teams te mogen verwelkomen. De Beugense Beerpongkampioenschappen zullen dit jaar dus grootser zijn dan ooit tevoren!

Qualifier Dutch Series of Beerpong
Nieuw dit jaar is dat de Beugense Beerpongkampioenschappen gelden als kwalificatietoernooi voor de Dutch Series of Beerpong, oftewel het officiële Nederlands Kampioenschap Beerpong! De winnaars van de Open Beugense Beerpongkampioenschappen zullen zich dus plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in 2018. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen op de World Series of Beerpong 2018 in Las Vegas. De Beugense Beerpongkampioenschappen 2017 kunnen dus de start zijn van een onvervalste American Dream!

Waar, wanneer en hoe laat?
De Open Beugense Beerpongkampioenschappen 2017 worden op vrijdag 30 juni 2017 gehouden in de feesttent op het kermisterrein in Beugen (Kerkplein). Het toernooi zal om 20:00 beginnen, de finale is omstreeks 23:30. De feesttent is voor iedereen gratis toegankelijk.