string(4) "test" Lezing: 'Voedsel in de 17e eeuw'

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lezing: 'Voedsel in de 17e eeuw'

zaterdag 1 juli 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in de raadzaal van het stadhuis

Christianne Muusers houdt zaterdag 1 juli op uitnodiging van de Historische Kring Maas en Niers een lezing over de eetgewoonten van onze voorouders in de 17e eeuw. Deze lezing ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van stadhuis Gennep duurt anderhalf uur en begint om 11.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.
 
In de keuken van de 17e eeuw spelen niet alleen Nederlandse, maar ook Franse en Duitse invloeden een rol. De lezing gaat vooral over de rijke keuken, hoewel er in deze onrustige periode ook schaarste is geweest. Maar was er al stamppot of een boterham met kaas? At men dingen die we nu niet meer eten? Hoe werd er gekookt, en hoe werd de tafel gedekt? Na afloop kan iedereen 'de proef op de som' nemen met gerechten en gekruide wijn uit de tijd van de bouw van het stadhuis.
 
Christianne Muusers is Neerlandica en culinair historica. Eind vorig jaar verscheen van haar hand het kookboek 'Het verleden op je bord' met recepten uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag van de Middeleeuwen tot de negentiende eeuw. Sinds 2002 publiceert zij op haar website Coquinaria.nl iedere twee maanden een historisch recept met een bewerking voor de moderne keuken. Daarnaast doet zij onderzoek naar en publiceert ze over aspecten van de geschiedenis van ons eten en de teksten waarin deze zijn overgeleverd.
 
Voor deze lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom graag aanmelden bij voorkeur per e-mail m.leideritz@planet.nl
De lezing is gratis en kan zowel door leden als niet-leden van de Historische Kring bezocht worden.

Meer weten? stadhuisgennep400jaar.nl