string(4) "test" Wilde planten als groente en al geneeskruid

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wilde planten als groente en al geneeskruid

dinsdag 26 september 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 De lezing begint om 20.00 uur in Het Natuurpalet

IVN Maasvallei organiseert op dinsdag 26 september een lezing met een beamerpresentatie over “Wilde planten als groente en geneeskruid”. De spreker is Ido Cranen, voorzitter van de Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze (VELT) uit Gemert.

Een aantal ouderen kunnen zich het nog herinneren: de schapenzuring in de berm met een fris zuur blaadje, heerlijk in je mond op een warme zomerdag. Maar de natuur in de Maasvallei heeft veel meer wilde planten in de aanbieding waarmee je kunt koken en waarvan een groot deel ook nog medicinaal werkt. Het verhaal van Cranen gaat over veel: een soep met zevenblad, salade met kraailook, kloven en smeerwortel, jeuk en Viooltjes, zenuwpijn en St. Janskruid …. en nog veel meer. In de lezing wordt ingegaan waarom planten een werking hebben die mensen zo goed van pas kan komen, zelfs als ze giftig zijn.

De lezing begint om 20.00 uur in Het Natuurpalet, De Raetsingel 5 in Boxmeer (1e verdieping). Voor koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Men kan aanmelden bij Pauline Strolenberg, tel. 0485-383901, p.jans-rat@kpnplanet.nl, of Angeline Aben, tel. 0485-383207, angelineabenderks@hetnet.nl. Voor meer informatie https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei