string(40) "wandelen-vanaf-de-buitenboel-in-holthees" Wandelen vanaf 'De buitenboel' in Holthees

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wandelen vanaf 'De buitenboel' in Holthees

woensdag 9 augustus 2017 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De wandeling voert door het stroomgebied van de Molenbeek en langs de Maas.

Op woensdag 9 augustus organiseert De Buitenboel samen met IVN De Maasvallei een wandelarrangement. Dit begint om 13.30 uur met koffie/thee en vanaf 14.00 uur start de wandeling van ± 7 km. De excursie wordt afgesloten met een kop soep.

De wandeling voert door het stroomgebied van de Molenbeek en langs de Maas. De Maas en de beek hebben een belangrijke rol gespeeld in de vorming van het landschap rondom Holthees en Vierlingsbeek. In het landschap is dat nog te zien. Bij de Maas zien we nog restanten van Kasteel ’t Oirtje. Via de Staayweg en de Dokterskuul gaat de tocht richting watermolen, waar de Molenbeek stroomopwaarts gevolgd wordt door de Ezelshemel. Volgens de legende werden er in de Ezelshemel de ezels van Kasteel Makken begraven! De Molenbeek is een snelstromende laaglandbeek afkomstig uit de Peel; onlangs gereconstrueerd en opnieuw ingericht.

De kosten voor dit arrangement zijn 5 euro. Voor informatie kan men terecht bij Dorette van Loon, tel. 0478-736463 of Marius Janssen, tel. 0485-382278, of zie 
http://buitenboelbrabant.com/?page_id=36https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei