string(4) "test" Het Ricciotti komt weer spelen!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Het Ricciotti komt weer spelen!

dinsdag 25 juli 2017

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Kasteel Tongelaar

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. Maar ook in de Melkweg of Paradiso. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium. Het Ricciotti heeft geen podium nodig en staat in minder dan twee minuten. Het ensemble heeft als doel om zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met hun muziek. Dat doen ze met een mix van pop, klassiek, jazz en world én met de hulp van een bekende popartiest zoals Kyteman, Spinvis of Marike Jager.

Deze zomer tourt het Ricciotti Ensemble kriskras door Nederland en Schotland. Zij spelen ongeveer 50 optredens voor meer dan 10.000 mensen. Het repertoire heeft deze keer een Schots thema en bestaat uit ruim 25 composities, uiteenlopend van barok tot hardrock. Op dinsdag 25 juli zijn ze te gast op Kasteel Tongelaar.

Het Ricciotti en Tongelaar zijn al lang verbonden en dragen elkaar een warm hart toe. Het eerste optreden op het binnenplein was in 1995, in de tijd van Paul Speller. Dit keer hebben Hans & Emil de jonge musici uitgenodigd om ook te blijven slapen en eten op het kasteel. Het symfonieorkest is tijdens haar tour afhankelijk van dit soort ondersteuning in natura. Omdat ze geen entree vragen mag je na afloop iets in de pet doen.

Kinderen zijn van harte welkom!

Het Ricciotti Ensemble is misschien wel het leukste symfonie orkest van Nederland en kinderen zijn van harte welkom. Dus wil je je kinderen (of jezelf) op een toegankelijke manier kennis laten maken met klassieke muziek, dan is dit echt je kans. Het Ricciotti komt in korte broek of spijkerbroek, op slippers en gympies, en blijft niet keurig op haar stoeltje zitten wanneer de muziek vráágt om een dansje. Hun muziek tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht en het plezier in het samenspel spat er van af.

Na het succes van voorgaande optredens raden wij je aan om op tijd te komen en voor wie niet lang wil/kan staan: neem een stoeltje mee!

Dinsdag 25 juli
Kasteel Tongelaar,
Tongelaar 12 Mill (autonavigatie: Hoogedijk Mill!)
Aanvang 19:30 uur tot 21:30 uur, toegang gratis.
(Na afloop gaan ze met de pet rond)

Meer over Kasteel Tongelaar weten?
www.kasteeltongelaar.nl