string(4) "test" Expositie en concert van AZC-kunstenaars in Velp.

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Expositie en concert van AZC-kunstenaars in Velp.

woensdag 23 juni 12455 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave. 

Kunst over de Grenzen
Expositie en concert van AZC-kunstenaars in Kunst in het Kerkje te Velp (NB),
vrijdag 23 t/m 25 Juni 2017 vanaf 11.00 uur.

“Kunst verbindt en verbeeldt, kunst kan communiceren zonder gemeenschappelijke taal, en ook helpen om nieuwe wereld, mens te begrijpen, echt te zien…. dat is wat kunstenaars doen samen met Stichting de Vrolijkheid. Vluchtelingen zijn naast een veilige plek op zoek naar verbinding met nieuwe mensen en een nieuwe wereld.”, aldus Senad Alic.

Onder de naam Kunst over de Grenzen toont Stichting de Vrolijkheid drie dagen lang kunst, muziek en theater uit Nederlandse azc's in Kunst in het Kerkje te Velp NB. Te zien is werk van vijf – in het land dat zij ontvluchtten al gerenommeerde – beeldend kunstenaars die inmiddels in Nederland wonen en deel uitmaken van het kunstenaarsnetwerk van Stichting de Vrolijkheid: Moussa Ramou, Safaa Khalzal, Senad Alic, Nawras Nahar en Lujain Nahar.

De officiële opening van Kunst over de Grenzen is op vrijdag 23 juni om 15.00 uur. Er is dan een workshop voor kinderen waarbij zij onderleiding kunstenaar Nawras Nahar zelf aan de slag gaan. Ook is er kinderkunst te zien van eerdere workshops die op het AZC gegeven zijn door Moussa Ramou. Vrolijkheid wil met het bieden van de workshop waarbij zowel kinderen van het AZC als kinderen uit Grave/Velp en omgeving mee kunnen doen en verschillende culturen verbinden. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni speelt Hafidi Mohamed Salah om 14.00 uur zijn theatervoorstelling “het nachtkastje van mijn opa” (10+) waarin hij bezoekers mee neemt op een ontroerende reis aan de hand van bijzondere familieverhalen. Na afloop van de voorstelling is er een nabespreking met Hafidi en exposerend kunstenaar Senad Alic over identiteit en diversiteit, ondersteund door een presentatie met beelden van de kunstenaar.

Beide avonden is er, vanaf 19.00 uur, een optreden voor jong en oud van Bashir Asem, een zanger uit Afghanistan met band, die erg bekend is binnen de Afghaanse gemeenschap en veel optreedt in Europa. Bashir weet op betoverende wijze harten te veroveren en culturen te verbinden, dus laat je verrassen! Teksten worden tijdens het concert vertaald door dichteres en kunstenares Monika Vvariazz.

Bezoekadres kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (NB)

Organisatie
Stichting de Vrolijkheid
Alle kunstenaars zijn betrokken bij Stichting de Vrolijkheid, een netwerk van kunstenaars en creatieven dat creatieve activiteiten organiseert voor, met en door kinderen, jongeren en hun ouders in Nederlandse asielzoekerscentra. Ook op azc Grave verzorgt de Vrolijkheid wekelijks kunstzinnige en creatieve activiteiten.

Kunst in het Kerkje is mede mogelijk gemaakt door:
Met dank aan Kunst in het Kerkje voor de uitnodiging en het ter beschikking stellen van ruimte en promotie.

Stichting Kunst in het Kerkje
Sinds 1977 zijn er wekelijks kunstexposities en concerten in de voormalige R.K. Parochiekerk van Velp dat dateert uit de 12e eeuw. De organisatie daarvan is in handen van Stichting Kunst in het Kerkje. Deze bestaat uit zo’n 15 enthousiaste vrijwilligers. Tevens organiseert Kunst in het Kerkje lezingen over culturele onderwerpen, muziekcursussen en bijzondere maatschappelijke projecten.

Meer weten?
http://www.kunstinhetkerkje.nl.